(©AFP)
(©AFP)

Na istoku još bez polufinaliste: Oslabljeni Milvoki pokazao zube

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.05.24. | 06:07

Baksi razbili Indijanu – 115:92

Dok se u Zapadnoj konferenciji čeka samo još jedan polufinalista, a tri su već poznata, na Istoku još nijedan tim nije stigao do polufinala!

Nije to uspeo Njujork, koji je na volšeban način izgubio peti meč od Filadelfije, a nije uspela ni Indijana, koja je doživela težak poraz u gostima od oslabljenog Milvokija – 115:92. Ipak, Pejsersi i dalje drže sudbinu u svojim rukama, jer vode 3:2 u seriji, a sledeći meč se igra na njihovom terenu.

Izabrane vesti

Baksi su ponovo igrali bez dvojice najboljih igrača, povređenih Janisa Adetokunba i Demijana Lilarda, a bez njih u sastavu niko im nije davao šanse da mogu da prođu u narendu rundu plej-ofa. Ipak, nada u čudo i dalje traje, puleni trenera Doka Riversa su pokazali zube i poručili da još nemaju nameru da polože oružje. No, biće im potrebno da naprave brejk u Indijanapolisu, a to im je umalo uspelo u trećoj utakmici, koju su izgubili u produžetku.

Iako je Indijana večeras dobila prvu četvrtinu sa osam poena prednosti (31:23), sve se okrenulo u drugoj, koju je Milvoki dobio sa 13 poena razlike i na poluvreme otišao uz vođstvo od 53:48.

U trećoj deonici Baksi su odigrali fenomenalno. Otvorili su je serijom 7:0, a uspeli da do kraja stignu i do 20 razlike (87:67). Tu je opao moral u timu Indijane, nisu se gosti preterano ni trudili da se vrate meč, računajući da je bolje da sačuvaju snagu za naredni duel na njihovom terenu.

Milvoki su do trijumfa vodili Bobi Portis i Kris Midlton, koji su ubacili po 29 poena.

NBA LIGA

Utorak

Njujork - Filadelfija 106:112 (97:97), u pobedama 3:2

/Branson 40 - Maksi 36/

Klivlend - Orlando 104:103

/Mičel 28 - Bankero 39/

Milvoki - Indijana 115:92

/Portis 29 - Halibarton 16/






tagovi

NBA ligaMilvoki BaksIndijana Pejsers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara