"Smit doneo pobedu Makabiju"
"Smit doneo pobedu Makabiju"

Obradovićev podvig ostaje unikat: Galata bez Ercega pokazala zube, Amerikanci odbranili Tel Aviv!

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.04.15. | 21:50

Oslabljeni Turci koji na ovom meču nisu mogli da računaju na Zorana Ercega i Sinana Gulera ipak nisu uspeli da naprave čudo i šampion Evrope dolazi do važnog trijumfa u trci za treće mesto - 81:72

Smit doneo pobedu Makabiju

Desetkovani Galatasaraj se dobro držao u Tel Avivu, ali pobeda Saše Obradovića i njegove Albe ostaće jedini neuspeh šampiona Evrope u Nokia areni tokom Top 16 faze Evrolige! Makabi je u drugom poluvremenu slomio otpor žilavih Turaka i uspeo je da slavi važan trijumf u 13. kolu kojim ostaju ravnopravnoj borbi sa Panatinaikosom za treće mesto u grupi E - 81:72. Ergin Ataman na ovom meču nije mogao da računa na dvojicu ključnih igrača, Zorana Ercega i Sinana Gulera, čime je pobeda mogla još više da dobije na značaju, ali...

Izabrane vesti

Amerikanci u timu Makabija bili su neumoljivi. Devin Smit je praktično radio šta je hteo na terenu, te je meč okončao sa 22 poena, osam skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte, dok je Brajan Rendl pored 19 koševa upisao i šest uhvaćenih lopti. S druge strane, Kerem Gonlum je sa 18 poena bio najefikasniji u poraženom taboru, a Džastin Karter je dodao 12. Vladimir Micov nije bio na svom nivuo i postigao je samo tri poena.

Galata se sjajno borila u prvom poluvremenu, Kerem Gonlum je bio velika pretnja po koš prvaka Starog kontinenta, a Smit i Rendl su odgovarali na drugoj strani. Iako je većim tokom prvog poluvremena bio u malom zaostatku, istanbulski tim nije bio inferioran koliko se očekivalo, te se na odmor otišlo minimalnom prednošću domaćina - 43:42. Ipak, kako to obično biva sa ekipom Ergina Atamana od kako je nekoliko igrača napustilo Bosfor, usledio je veliki pad u drugoj polovini meča. Makabi je pritegao u odbrani, gosti nisu uspevali da dođu do obruča Izraelaca, dok je Devin Smit i dalje igrao svoju simultanku na drugom kraju terena. Kada su se Smitu i Rendlu pridružili i Linghart i Tajus, nada gostiju se potpuno ugasila, te će Saša Obradović ostati jedini koji je osvojio Tel Aviv sa svojom Albom u Top 16 fazi - 81:72.

Ponos Izraela je došao do osmog trijumfa iz 13 mečeva i uspeo je da se osami na trećem mestu na tabeli, makar dok Panatinaikos ne okonča svoj duel sa Albom. S druge strane, Galatasaraj je i dalje poslednjeplasiran sa samo dve pobede.

Evroliga – Top 16, 13. kolo:

Grupa E

Četvrtak:

Makabi – Galatasaraj 81:72 (23:23, 20:19, 15:11, 23:19)
/Smit 22 - Gonlum 18, Micov 3/

20.45 Panatinaikos – Alba

20.45 Barselona – Real Madrid

Petak:

18.45 Žalgiris – Crvena zvezda

Grupa F

Četvrtak:

Nižnji – Unikaha 75:94 (18:29, 24:21, 13:31, 20:13)
/Ročesti 14 - Kuzminskas 18, Marković 3/

21.00 Laboral Kuća - Fenerbahče

Petak:

19.00 CSKA - Olimpijakos

19.00 Efes – Armani

(FOTO: MN Press)


tagovi

Zoran ErcegSaša ObradovićMakabi Tel AvivEvropaEvroligaDevin Smit

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara