""
""

Dortmund zbrisao Vukove! Sećate li se kada je HSV bio četvrti? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.08.17. | 17:25

Sjajan početak sezone u Bundesligi, nijedna utakmica bez golova

Uraganski start Borusije u Volfzburgu. Od prvog minuta nove sezone Milioneri su pokazali Bajernu da će ga izazvati u borbi za titulu, a sjajnom partijom protiv Vukova i trijumfom od 3:0, ekipa holandskog stručnjaka Petera Boša je već danas zasela na čelo bundesligaške tabele.

Izabrane vesti

Sve je izgledalo bajkovito za navijače Borusije ovog popodneva u grotlu Vukova. Pulišić i Bartra su za pet minuta sredinom prvog dela doneli svom timu lepih dva gola prednosti, a posebno prelep je bio pogodak španskog defanzivca iskosa sa leve strane u stilu najvećih majstora.

Tačku na meč stavio je (a ko bi drugi) najbolji strelac prošle sezone Pjer-Emerik Obamejan posle sjajne akcije i asistencije danas možda najboljeg u timu Borusije Kristijana Pulišića, pa se može reći da već sada Borusijina mašinerija radi bez greške na početku sezone.

Ono što mnoge ljubitelje Borusije može da raduje je podatak da je Mario Gece bio starer danas u redovima gostiju i da se polako vraća u prepoznatljivu formu.

Uspešan start sezone imala je i Herta koja je u Berlinu pred svojom publikom u drugom poluvremenu slomila otpor Štutgarta - 2:0 (0:0). Nije povratnik u Bundesligu ništa danas mogao protiv Stare dame koju je probudio Australijanac Metju Leki golovima u 46. i 62. minutu, kojima je potvrdio da će biti veliko pojačanje za tim Pala Dardaija.

I navijači Hamburgera treba da zapamte današnji dan, pošto se ne dešava često da se nađu u gornjem delu tabele, konkretno na deobi četvrtog mesta. Ali, minimalna pobeda nad Augzburgom (1:0) koju im je golom omogućio Nikolaj Miler vratila je (bar na kratko) osmehe na lica ljubitelja Dinosaurusa. Zanimljivo, heroj pobede je uspeo i da se povredi prilikom proslave gola, pa je izašao iz igre, ali je tim Filipa Kostića (Srbin odigrao solidnih 60 minuta) do kraja meča sačuvao stečenu prednost.

Hofenhajm je ovog popodneva trenirao za revanš Lige šampiona sa Liverpulom, ali je i sa kombinovanim timom savladao Verder u zanimljivom okršaju - 1:0. Za pogodak odluke pobrinuo se Andrej Kramarić u 85. minutu pa tim Julijana Nagelsmana raspoložen ide na Enfild.

Iznenađenje dana napravio je novajlija u Bundesligi Hanover koji je kao gost savladao Majnc sa 1:0 pogotkom Austrijanca Martina Harnika u 73. minutu. Eto, od starta problema za Majnc koji je prošle sezone jedva ostao u ligi.

Nemačka 1, prvo kolo:

Petak:

Bajern Minhen -  Bajer Leverkuzen 3:1 (2:0)
/Zule 9, Toliso 18, Levandovski 52pen - Mehmedi 65/

Subota:

Majnc - Hanover 0:1 (0:0)
/Harnik 73/

Hamburger - Augzburg 1:0 (1:0)
/Miler 8/

Volfzburg - Borusija Dortmund 0:3 (0:0)
/Pulišić 22, Bartra 27, Obamejan 60/

Herta - Štutgart 2:0 (0:0)
/Leki 46, 62/

Hofenhajm - Verder 1:0 (0:0)
/Kramarić 85/

18.30: (2,70) Šalke (3,25) RB Lajpcig (2,65)

Nedelja:

15.30: (2,60) Frajburg (3,10) Ajntraht Frankfurt (2,85)
18.00: (1,95) Borusija Menhengladbah (3,50) Keln (3,90)

Tabela:

(FOTO: Action Images)


tagovi

Pjer Emerik ObamejanNemackaHertaHamburgerFilip KostićBorusija Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara