""
""

Bobijev savet pred dolazak u Zvezdu? Samo jako!

Vreme čitanja: 4min | uto. 08.08.17. | 09:34

„Navijači mogu da očekuju od mene dosta energije i agresivnosti na poziciji četiri i pet u napadu i odbrani. Na meni je da dam sve od sebe da pomognem ekipi i ´poginem´ na parketu “, kaže novi crveno-beli teškaš Nikola Jovanović za MOZZART Sport

Dete kluba se vratilo u svoj dom.

 Nikola Jovanović odradio je prvi trening sa Crvenom zvezdom, klubom u kom je ponikao, prošao mlađe kategorije i naučio veliki deo stvari koje i sada zna. Rano se otisnuo „preko bare“, nastupao za srednju školu u Džeksonvilu na Florodi, zatim čuveni koledž  "USC", da bi se pre dolaska u Zvezdu za NBA ugovor borio se kroz letnju ligu u dresovima Detroita i Los Anđeles Lejkersa, a za Pistonse je čak i nastupao u nekoliko utakmica.

Izabrane vesti

Sada će ovaj igrati kod kuće, u svom rodnom Beogradu gde je potpisao trogodišnji ugovor sa crveno-belima. Prilika za ovog da pokaže šta zna i koliko može.

Na najvećoj evropskoj sceni, u bojama koje su mu u srcu.
Osećam se fantastično stvarno. Osećaj je odličan. Stvarno je velika čast biti u klubu kao što je Crvena zvezda. Super sve izgleda. Odradili smo prva testiranja, test opterećenja, klasične stvari - krv i urin. Sada smo se okupili, odradili istezanja, teretanu, rastrčavanja. Polako se uvodimo i krećemo punom parom“, kaže Jovanović za MOZZART Sport.

Ovo je novi Kešelj

Upoznali ste se sa trenerom Dušanom Alimpijevićem.
Jesmo, jesmo. Čuo sam lepe stvari o njemu. Da je proteklih par godina imao uspeha i želim mu da tako nastavi i sada u Zvezdi“.

Oni kojima je američka košarka u krvi su verovatno upoznati sa onim šta možeš da pružiš, ali ima dosta onih koji te nisu gledali na delu. Šta mogu da očekuju?
Mogu da očekuju dosta energije i agresivnosti na poziciji četiri i pet u napadu i odbrani. Na meni je da dam sve od sebe da pomognem ekipi“.

Hoće li ti biti malo lakše zbog činjenice da si u Zvezdu došao zajedno sa Stefanom Jankovićem sa kojim se družiš?
Definitivno da. On i ja se znamo dugi niz godina. Igrali smo u Razvojnoj ligi  jedan protiv drugog, prošli smo kroz ceo draft proces zajedno. Jako mi je dobar prijatelj i stvarno je odlična stvar što smo zajedno u ekipi“.

Jeste li razgovarali međusobno pre dolaska u Zvezdu? Da li je to uticalo na konačnu odluku?
Sve se brzo desilo. Nismo znali dok nismo potpisali. Baš se sve brzo desilo“.

Koliko si pratio Zvezdu prethodnih sezona?
Pratio sam dosta. Prošao sam celu Zvezdinu školu, bio sam u Zvezdi sedam - osam godina, pre nego što sam kao klinac otišao u Ameriku sa 17, 18 godina. Oni su ovih godina stvarno postizali fenomenalne rezultate. Pogotovo prošle godine  gde su stvorili najveći uspeh u Evroligi“.

Jesi li stizao da gledaš te utakmice kada su pred Zvezdom padali najveći klubovi Evrope?
Jesam, jesam, koliko sam stigao. Malo je problem zbog šest, sedam, osam sati vremenske razlike. Gledao sam tako snimke, hajlajte, čitao vesti. Moj raspored je tamo bio zahtevan i naporan tako da nisam mogao baš da gledam sve utakmice“.

Crvena zvezda je prethodnih godina temelj igre, rezultata i uspeha pravila na dobrim centrima. Menjali su se tu igrači poput Bobana Marjanovića, Vladimira Štimca, Majka Cirbesa, Ognjena Kuzmića...  

Da li će Nikola  Jovanović stati u ovu kolonu?
Predstaviću se Evroligi na pravi način. Biće mi potrebno malo vremena da se adaptiram na evropsku košarku, na stil igre jer sam bio u Americi poslednjih četiri, pet godina. A kada si pomenuo Bobija Marjanovića, on je moj jako dobar prijatelj. Bili smo saigrači prošle godine u Detroitu. Sve mi je najlepše ispričao o Zvezdi. On se stvarno oduševio kada je čuo da idem u Zvezdu“.

Jesi li provodio vreme sa njim,da li ste se družili, trenirali zajedno?
Super je momak. On mi je mnogo pomogao tamo od prvog dana. Radili smo zajedno svakog dana, ´trošili´ parket. O Zvezdi mi je rekao nešto što već znam, da očekujem najbolju atmosferu, odlične navijače. Da dam sve od sebe i sve će biti u redu“.

Pomenuo si atmosferu. Znaš li otprilike kako će to konkretno da izgleda, recimo ovde u Pioniru gde vodimo razgovor?
Jesam, igrao sam u mlađim kategorijama i bio sam na dosta utakmica kao gledalac, ali nikada nisam osetio tu atmosferu na terenu. Stvarno je to za mene veliki izazov, da u Evroligi budem pred takvim navijačima. Stvarno jedva čekam“.

Za kraj, da li ti je Bobi Marjanović dao neki savet?
Samo jako! Da budem pun energije, da ´poginem´ na terenu“, kaže Jovanović.

Pa, ako je tako, velikog požrtvovanja neće izostati ni ove sezone. A to navijači Zvezde i te kako umeju da cene.

Piše: Strahinja Klisarić

Foto (kkcrvenazvezda.com, Action Images)


tagovi

Boban MarjanovićEvroligaEvropaNikola JovanovićSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara