Vajda u Novakovom boksu (©Reuters)
Vajda u Novakovom boksu (©Reuters)

Vajda: Ivanišević se umorio od stalnog pritiska

Vreme čitanja: 1min | pet. 12.04.24. | 01:35

„U tenisu čim igrač izgubi, prst krivice odmah ide u trenera“, kaže Slovak

Jedna od udarnih tema u svetu tenisa u poslednjih mesec dana je razlaz Novaka Đokovića i njegovog trenera Gorana Ivaniševića.

Mišljenje o tome dao je i Marjan Vajda, nekadašnji dugogodišnji Novakov trener, koji je gostovao u uglednom teniskom podkastu Ubitenis.

Izabrane vesti

„Iskreno, nisam očekivao da će se razići. Saznao sam o svemu, kao i drugi, iz novina, tako da sam mišljenje mogao da formiram samo na osnovu tih informacija“, rekao je Vajda.

Slovak smatra da se Ivanišević prosto umorio.

„Iznenadio sam se jer je Novak poslednjih godina bio sa njim jako dobar. Pričao sam i ranije da treneri takođe osećaju strašan pritisak i moguće je da se Ivanišević od toga umorio“.

Vajda je objasnio da je i trenerima jednako sve teško kao igračima.

„Stalno putujemo, sa kontinenta na kontinent. Stalno se pozdravljamo sa porodicama, ni ne znajući koliko ćemo negde ostati, koliko ćemo odsustvovati od kuće. Pritisak na turnirima je ogroman, čak i za mene. Znate, u tenisu su treneri stalno pod lupom. Kada u fudbalu tim izgubi jednu utakmicu, niko ne traži pojedinca da ga okrivi, niko ne pita da li je trener pogršno pripremio meč. Dok u tenisu čim igrač izgubi, odmah se prst krivice upire u trenera“, objasnio je Vajda.

 



tagovi

Novak ĐokovićMarjan Vajda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara