Tipsarević i Troicki slavili i u dublu za perfektan dan na Dejvis Kupu

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.11.19. | 16:38

Meklahlan i Učijama poraženi u dva seta

Jasno je bilo i pre dubla da će Srbija ostvariti pobedu protiv Japana, pošto su Filip Krajinović i Novak Đoković ranije u toku dana stvorili nenadoknadivu prednost. Ipak, to nije obeshrabrilo Janka Tipsarevića i Viktora Troickog, koji su zajedno na teren izašli u dublu i doneli našoj zemlji pobedu od 3:0 protiv Japana, pošto su savladali „samurajski duo“, Meklahlan Učijama u dva seta, 2:0 (7:6, 7:6).

Daleko od toga da je pobeda ostvarena na lak način. Naprotiv, tokom čitavog prvog seta nismo videli nijednu jedinu brejk loptu. Japanci su pružili odličan otpor, ali su poklekli pod pritiskom u samoj završnici odlučujućeg gema. Tada su izgubili tri od četiri poena na svoj servis, dozvolili Tipsareviću i Troickom da se pitaju o svemu, što su iskusni teniseri i Srbije i učinili – 7:6 (7:5).

Izabrane vesti

Otvaranje drugog seta umnogome je ličilo na ono što smo gledali u prvom. Ponovo dosta dugo nije bilo brejk lopti na obe strane, pa se činilo da bi set mogao da bude rešen u taj-brejku. Ipak, sredinom seta Meklahlan i Učijama dolaze do brejka, a zanimljivo je da nisu uspeli da ga potvrde pošto je srpski dvojac uzvratio već u narednom gemu.

Do samog kraja drugog seta nije bilo nijedne jedine brejk lopte, što je značilo novi taj-brejk. I ponovo su u njega daleko stegnutije ušli Japanci, koji su Srbiji odmah dopustili mini-brejk. Viktor Troicki i Janko Tipsarević su uspešno čuvali i uvećali prednost, te tako došli do veoma važne pobede - 7:6 (7:4).

Srbija je tako došla do ukupne pobede od 3:0 protiv Japana i sa velikim samopouzdanjem dočekuje predstojeće okršaje protiv Francuske sutra sa kojom će se boriti za prvo mesto u grupi.

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara