Hamad Međedović (©Starsport)
Hamad Međedović (©Starsport)

Istorijska pobeda Hamada Međedovića protiv Srbina iz Amerike

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.04.24. | 20:28

Momak iz Novog Pazara uspešan u prvom meču na nekom mastersu

Na konopcima je bio Hamad Međedović, ali se uspravio i trijumfalno napustio teren u meču koji će pamtiti verovatno do kraja karijere. U duelu prvog kola mastersa u Madridu sa 25-godišnjim Aleksandrom Kovačevićem iz Njujorka, pet godina mlađi Pazarac preokrenuo je nakon izgubljenog prvog seta i sa 2:1 (4.6, 7:5, 6:4) stigao do pobede u svom prvom meču na nekom masters turniru. Naredni rival biće mu Jirži Lehečka, kog je savladao prošle godine u četvrtfinalu turnira u Astani. Bilo je tada 6:3, 6:4 za srpskog tenisera, trenutno 119. na ATP rang listi.

Ukoliko ponovo bude uspešniji od Čeha, Međedović će igrati protiv Stefanosa Cicipasa ili Brazilca Tijaga Monteira, koji je ranije danas eliminisao Dušana Lajovića.

Izabrane vesti

Što se tiče okršaja sa Amerikancem srpskog porekla, dva sata i 22 minuta vođena je neizvesna borba od početka do kraja. Prvi set rešen je zahvaljujući brejku u devetom gemu, iako je prethodno Međedović bio taj koji je mogao da oduzme servis rivalu i povede sa 3:1. Izbegao je Kovačević takav scenario, a potom iskoristio četvrtu brejk loptu da povede sa 5:4, nakon čega je brzo stigao do tri set lopte, a iskoristio treću.

U drugom setu bilo je još napetije. Sve do 12. gema nije bilo brejka, da bi onda Međedović čak pet puta stizao do prednosti i brejk/set lopte. Konačno je iskoristio šansu i dobio na samopouzdanju, ali je i u odlučujućem setu presudan bio jedan brejk. Dogodio se u desetom gemu, nakon tri brejk/meč lopte Hamada Međedovića.

Srpski teniser je u Madridu morao da igra kvalifikacije, ali ga to nije sprečilo da upiše istorijsku pobedu u prvom učešću na mastersu. Pre njega, uspešan je bio i Miomir Kecmanović, koji je savladao Žižena Žanga, a u centru pažnje današnjeg programa bio je okršaj Rafalea Nadala i 21 godinu mlađeg Amerikanca Darvina Blanša (16). U meču sa najvećom ikada starosnom razlikom između teniser na masters turnirima Španac je opravdao očekivanja i sa 2:0 prošao u drugo kolo, gde ga čeka Aleks de Minor koji ga je nedavno pobedio u Barseloni.


tagovi

Hamad Međedovićmasters madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara