Murad Kan u napadu (©MN Press)
Murad Kan u napadu (©MN Press)

Voša blizu predaje krune! Spartak ima veliku šansu za novo finale, blistali Mašulović i Kan

Vreme čitanja: 3min | pet. 07.04.23. | 19:55

Izabranici Ivice Jevtića ostvarili veliku pobedu u Spensu u prvom meču polufinala plej-ofa - 3:2

Nisu u ligaškom delu pokazali sve što znaju, čini se da su snagu čuvali za najvažnije bitke. Odbojkaši Spartaka su večeras ostvarili najveću pobedu u sezoni, pobedili su Vojvodinu u Spensu i došli nadomak drugog uzastopnog finala plej-ofa - 3:2 (16:25, 25:19, 24:26, 25:21, 15:12). Blistao je tandem Murad Kan - Veljko Mašulović, ali zasluge idu na račun celog tima i stručnog štaba na čelu sa Ivicom Jevtićem.

Revanš meč polufinala igra se u ponedeljak u Subotici, gde će sigurno domaći napraviti vrelu atmosferu kako bi povećali šanse da eliminišu aktuelnog šampiona. Novosađani su blizu predaje krune, čeka ih veoma težak zadatak, a ukoliko ne budu uspeli da se izvuku, staviće tačku na vladavinu koja je duga čak šest godina. Ako Vojvodina izjednači, igraće se majstorica 13. aprila u Spensu.

Izabrane vesti

Večeras je Murad Kan prikazao partiju nalik onim koje je pružao u završnici prvenstva prošle godine, kada je Spartak posle 47 godina izborio finale plej-ofa. Mladi Pakistanac je zabeležio 25 poena, a pratio ga je Veljko Mašulović sa 19. Oni su preuzeli glavne uloge, ali veliki posao su odradili i dizač Vulikić, libero Milović, srednji bloker Pavlović...

Kod Novosađana najbolji je bio Radoslav Parapunov sa 19 poena, Petar Krsmanović je upisao 16, Stevan Simić 15 (šest iz bloka), David Mehić 13, a Žarko Ubiparip 11. Iako su imali pet dvocifrenih igrača, a protivnik samo dva - to im nije bilo dovoljno za pobedu. Napravili su 24 servis greške i tu može da se traži jedan od razloga poraza.

Oporavio se od povrede prvi dizač Vojvodine Maksim Buculjević, pa je danas ponovo zauzeo mesto u startnoj postavi. Videlo se da mu prija povratak, uspeo je u prvom setu da razigra ceo tim, Spartak nije mogao da pohvata odakle preti najveća opasnost. Raznovrsnu igru jasno oslikavaju poeni - pet napadača su upisala po tri poena (svi sem dizača i libera). Do 11:11 se vodila neizvesna borba, a u drugom delu seta Vojvodina je potpuno preuzela inicijativu i gradila sve veću i veću prednost. Bolja je bila u napadu, na bloku, sa servis linije - pa je set završen sa čak devet poena prednosti (25:16).

U nastavku je publika mogla da vidi veoma razigranog Veljka Mašulovića u dresu Spartaka. U prvom setu je mladi primač servisa hvatao zalet - bio je najefikasniji u svom timu sa tri poena, a u drugom periodu je bio najzapaženiji akter u dvorani. Osvojio je sedam poena (prolaz 9-6) i pogurao Subotičane ka izjednačenju.

Treći set doneo je eksploziju srednjeg blokera Vojvodine Stevana Simića. U ovom periodu je zabeležio četiri direktna poena iz bloka, imao je i dva uspešna napada (3-2), kao i jedan as. Odličan je bio i drugi igrač na istoj poziciji Petar Krsmanović, koji je u napadu imao savršen učinak 3-3, a upisao je i po jedan blok i as. Zajedno sa njima ekpu je vodio Radoslav Parapunov, a udarni trio su pratili i ostali... Suprostavio im se Murad Kan, ali nije uspeo da ih potpuno nadigra. Vojvodina je ovaj set dobila na razliku (26:24).

Ni zaostatak od 1:2 na semaforu, nije demoralisao Subotičane. Videla se kod njih velika želja, pokazivali su neverovatnu energiju, borili se za svaki poen i srčano reagovali posle svakog poteza. Jevtić je zamenio nekoliko igrača u postavi - pružio je priliku Jungiću i Duliću od starta četvrtog seta.

Odigrali su odlično u tom periodu, posebno Murad Kan koji je zabeležio čak devet poena. U istom ritmu su nastavili i u taj-brejku, na vreme su napravili veliku razliku, Voša je prišla, ali nije mogla do preokreta. I peti set je protekao u znaku Pakistanca koji je osvojio osam od 15 timskih poena. U napadu je imao učinak 8-5, zabeležio je jedan blok i dva asa. Doneo je veliko slavlje svom timu i navijačima.

POLUFINALE PLEJ-OFA SUPERLIGE ZA ODBOJKAŠE (PRVI MEČEVI)

Vojvodina - Spartak Subotica 2:3 (25:16, 19:25, 26:24, 21:25, 15:12)

Radnički Kragujevac - Partizan U TOKU

***četvrtfinalna i polufinalna serija igraju se do dve pobede, a u finalu će do titule doći ekipa koja prva ostvari tri trijumfa


tagovi

OK VojvodinaSuperliga Srbije u odbojciOK Spartak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara