©Star Sport
©Star Sport

Srbija u izuzetno teškoj grupi na Evropskom prvenstvu

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.04.24. | 19:44

Veliki izazov za selekciju Uroša Bregara, koja će se takmičiti u grupi B u Debrecinu

Ženska rukometna reprezentacija Srbije nije imala sreće na žrebu za Evropsko prvenstvo, pošto je za protivnike u grupi B dobila Crnu Goru, Rumuniju i Češku.

Mečevi grupne faze igraće se u Debrecinu, a nijedan od protivnika nije spadao u grupu poželjnih za selekciju Uroša Bregara.

Izabrane vesti

Srbija Evropsko prvenstvo, koje se igra u Mađarskoj, Austriji i Švajcarskoj, započinje 29. novembra protiv Crne Gore, sa kojom je nedavno odmeravala snage. Dva dana kasnije rival će joj biti Češka.

"Ne mogu biti baš zadovoljan žrebom. Iz četvrtog šešira dobili smo najtežeg protivnika, Češka je na poslednjem Svetskom prvenstvu zauzela osmo mesto. Iz prvog šešira smo izvukli Crnu Goru od koje smo dva puta bili poraženi u kvalifikacijama za ovaj šampionat, ali sa samo golom razlike. Dobro se poznajemo, igramo sličan rukomet, ali su Crnogorke uvek neugodan rival. Takođe dobro znamo i Rumuniju, igrali smo protiv njih na Svetskom prvenstvu, ali smo mi kao tim i tek kako napredovali u odnosu na taj meč. Imaju jako domaće prvenstvo, možda čak i najjaču ligu u Evropi, što je veoma značajno. Izvukli smo možda i najtežu grupu, možemo svaku utakmicu da dobijemo, a možemo svaku i da izgubimo, verujem da će nijanse odlučivati. Takođe, s obzirom na promenu sistema takmičenja, iz grupe prolaze samo dve ekipe, a mi se nadamo da ćemo izboriti svoj put do plasmana u narednu fazu", rekao je slovenački stručnjak.

Selektoru Srbije je najvažnije da ima kompletnu ekipu na okupu.

"Nadam se da ćemo imati na raspolaganju zdrav i spreman roster, da ćemo moći da računamo na Kovačević posle trudnoće, takođe. Započeli smo dobar ciklus rada kroz kvalifikacije i cilj je da tako i nastavimo do odlaska na Evropsko prvenstvo. Devojke su napredovale i individualno i kao tim, te se nadam da će dobro raditi i u klubovima, da spremni odemo na šampionat", zaključio je Bregar.

GRUPE NA EP:

GRUPA A: (Debrecin): Mađarska, Švedska, Turska, Severna Makedonija.

GRUPA B: (Debrecin): Crna Gora, Rumunija, Češka, Srbija.

GRUPA C: (Bazel): Francuska, Španija, Portugalija, Poljska.

GRUPA D: (Bazel): Švajcarska, Danska, Farska ostrva, Hrvatska.


tagovi

Uroš Bregarženska rukometna reprezentacija SrbijeEvropsko prvenstvo u rukometu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara