Džad Tramp
Džad Tramp

SP u snukeru: Taksista je lak plen za Trampa

Vreme čitanja: 1min | čet. 02.05.19. | 13:22

Danas se igraju polufinalni susreti u Krušabl teatru u Šefildu

Svetsko prvenstvo u snukeru koje se i ove godine tradicionalno održava u Šefildu, tačnije u Krusibl teatru ušlo je u završnu fazu, a danas su na redu polufinalni susreti.

Zanimljivo je da su oba meča imaju jasne favorite. Od 14 časova takove ukrštaju  Džon Higins i Dejvid Gilbert, peti i šestnaesti nosilac. I dok je Englezu Gilbertu ovo prvo polufinale u Šefildu, njegov protivnik, koji dolazi i Škotske je živa legenda. Jer ne samo da je u četiri navrata bio Svetski šampion, već je i prošle dve godine gubio finala, prvo od Marka Selbija, te od i dalje aktuelnog prvaka, Marka Vilijamsa. Sasvim je jasna razlika u kvalitetu, ali pre svega iskustvu igranja na najvišem nivou.

Izabrane vesti

Zanimljivo je da je Džon Higins 2011. u borbi za titulu savladao jednog ovogodišnjeg polufinalistu, po mnogim mišljenjima i najvećeg preostalog favorita za titulu, Džada Trampa kojem će od 20 časova  pokušati da se suprostavi kvalifiknat Geri Vilson. Nekadašnji taksista trenutno je 32. na svetu. a najviše plasiran je bio na 20. poziciji. Tramp je sedmi, pokazuje odlične igre te je bez sumnje veliki favorit. Ovaj meč bi mogao da bude kratak, te je hedikep od 5,5 frejmova na pobedu Trampa sa kvotom 1,85 takođe dobar predlog. 

Plasmanom u polufinale ova četvorica su obezbedila po 100.000 funti nagrade, poraženom u borbi za titulu sledi duplo više, a šampionu pola miliona. Prenose pratite na Eurosportu.

***kvote su podložne promenama

(FOTO: Reuters)


tagovi

SnukerSvetsko prvenstvo u snukerubet analizaDžad Tramp

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara