Anet Alfonso Benitez (©MN Press)
Anet Alfonso Benitez (©MN Press)

Proradile Benitez i Novosel, pa zajedno sa Petranovićevom donele Ubu majstoricu

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.03.24. | 20:58

Izabranice Marijane Boričić slavile na domaćem terenu i izjednačile na 1:1 u četvrtfinalnoj seriji

Očekivalo se da serija Crvene zvezde i Uba bude najzanimljivija, a prognoze su se i obistinile. Igraće se majstorica na Banjici!

Crveno-bele su u utorak slavile na domaćem terenu - 3:1, a večeras su rivalke uzvratile istom merom. Na Ubu je bilo 3:1 za domaćina - 25:22, 25:19, 20:25, 25:20.

Izabrane vesti

Sada su karte potpuno otvorene, jer teško da će u majstorici biti favorita. A borba će sigurno biti zanimljiva...

Na prvoj utakmici četvrtfinala nigde nije bilo Anet Alfonso Benitez, veoma bledo izdanje je prikazala i Anđelka Novosel. Bez njih dve u pravom elementu Ub nije mogao da preti Zvezdi. Ovog puta su proradile, a uz njih velika snaga ekipe bila je Simona Petranović.

U crveno-belom taboru je još jednu odličnu partiju prikazala Poljakinja Jasek, ali njenih 37 poena nije bilo dovoljno za pobedu.

Nije večerašnji meč bio jedan od kvalitetnijih, ali je doneo veliko uzbuđenje. Da je Ub izgubio - završio bi sezonu, tako da je bilo očekivano da će pokazati reakciju.

Kubanka Anet Barbara Benitez je bila najefikasnija sa 22 poena (49-20, 41 odsto), Simona Petranović je upisala 21 (napad 40-15, pet blokova, jedan as), a Anđelka Novosel 13 (napad 35-11).

U sastavu koji vodi Milan Gršić Poljakinju je ispatila samo Jelena Stojić sa 20 poena. Sve ostale su ozbiljno zakazale... Nikolina Lukić se zaustavila na šest poena, Sara Vučićević na četiri, Saška Đurović na tri...

ČETVRTFINALNA SERIJA ZA ODBOJKAŠICE

Petak

Omladinac - Jedinstvo 0:3 (prvi meč 0:3)

Srem - Železničar 0:3 (0:3)

Ub - Crvena zvezda 3:1 (1:3)

Partizan - TENT U TOKU (1:3)

***serija se igra do dve pobede


tagovi

ŽOK Crvena zvezdaŽOK UbSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara