Nikola Kalinić (©AFP)
Nikola Kalinić (©AFP)

Kalinićevu budućnost zaklonili oblaci sumnje: Šansa za Zvezdu da pruži utočište

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.05.24. | 15:28

Nije tajna da crveno-beli žele da vrate bivšeg reprezentativca Srbije kojem na kraju sezone ističe ugovor sa Barselonom

Razočarenje je prisutno u taboru Barselone nakon eliminacije od Olimpijakosa u plej-ofu Evrolige. Ono je pak u nešto većem intezitetu usmereno ka Nikoli Kaliniću koji je u odlučujućem duelu sa Pirejcima bio potpuno van ritma završivši utakmicu sa indeksnim rejtingom od minus 9, najgorim u oba tima.

Iz igre je šutirao 0/7, od toga je triput promašio sa linije za tri poena, a uz tri skoka napravio je i četiri faula za 19 minuta na parketu. Kao igrač manje je izgledao bivši srpski reprezentativac koji je ovim, ali i ostalim izdanjima u aktuelnoj takmičarskoj godini ozbiljno doveo u pitanje budući status u španskom klubu sa kojim mu saradnja ističe na kraju takmičarske godine.

Izabrane vesti

U celoj plej-of seriji sa grčkim timom je imao prosek od tek 3,2 poena uz samo 18,6 odsto šuta. Siromašne brojke koje mu ne daju nikakve argumente kada krajem leta sedne za pregovarački sto sa čelnicima kluba.

Nije Kalinićeva siromašna forma došla sada, u najvažnijim utakmicama sezone. Sa njom se momak iz Subotice muči od početka. Imao je i veoma slab nastup na Kupu Kralja gde je u finalu protiv madridskog Reala imao valorizaciju minus dva. Cele sezone je izostao njegov ofanzivni doprinos, dok su i defanzivne sekvence bile na skormnijem nivou.

Zato su njegovu budućnost u dresu Katalonaca zakrili oblaci sumnje. Za rarzliku od Jana Veselog i Džabarija Parkera koji su nedavno stavili potpise na nove saradnje, nije izvesno da će Kalinić učiniti isto. Štaviše, sve je izvesniji epilog da posle dve godine završi svoju epizodu u Barseloni

Tu bi u priču mogla da uđe Crvena zvezda i pruži utočište za svog nekadašnjeg asa koji je najbolje partije u karijeri osim u Fenerbahčeu prikazivao upravo na Malom Kalemegdanu. Nije tajna da crveno-beli žele da po drugi put vrate ratobornog momka čiju situaciju u Barseloni pomno prate prethodnih meseci. Čak je i predsednik kluba Nebojša Čović otkrio da im je on jedna od želja za sledeću sezonu u kojoj žele da tim grade oko domaćih snaga.

Možda im ta misija bude olakšana samim tim što u Barsi više nemaju planove za Kalinića.            


tagovi

EvroligaKK BarselonaNikola KalinićKK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara