Filip Filipović (©MN Press)
Filip Filipović (©MN Press)

Povratak legende u srpski vaterpolo i očekivan potez: Novi Beograd izabrao Filipa Filipovića za kapitena

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.09.23. | 14:53

“Ciljevi su jasni, mi smo tu da ih ispunimo, to je naš posao”, kaže dvostruki olimpijski šampion

Treću godinu zaredom Novi Beograd će igrati u Ligi šampiona, prethodna dva pohoda na evropsku titulu završena su porazima u finalu i srpski šampion je odlučio da u novi napad krene sa čovekom za koga se trofeji lepe. 

Boravak u inostranstvu je gotov, došao je trenutak za povratak u Srbiju. Letos je Filip Filipović prihvatio poziv Novog Beograda, stisnuo je ruku prvim operativcima kluba i juče stigao i priključio se ekipi. A, danas je povučen očekivan potez - dvostruki olimpijski šampion izabran je za novog kapitena. 

Izabrane vesti

Filip Filipović je zasigurno najveće pojačanje srpskog šampiona ovoga leta, trebalo bi da bude garant uspešne sezone i trofeje. Samo je pitanje koliko njih, jer pehari idu uz njega. Novi Beograd će pucati na četiri, pokušaće da osvoji kvadriplu krunu i bude najbolji u srpskom prvenstvu i kupu, regionalnoj ligi, te da se konačno popne na krov Evrope. 

Liga šampiona je bez ikakve dileme najveća želja Novog Beograda, a sa dvostrukim olimpijskim šampionom je taj san lakše ostvariv. 

“Od samog početka ciljevi se znaju, dobro su poznati, tako je i napravljena ova ekipa. Sinoć sam stigao i pridružio se ekipi i mogu samo da kažem da je ovo zaista skup sjajnih momaka. Treba da održimo nivo treninga i atmosferu... Ići ćemo utakmicu po utakmicu, duga je sezona. I malo specifična, kao što i znate zbog takmičenja koja očekuju ove momke u reprezentativnim selekcijama”, poručio je Filip Filipović

Nadaju se u Novom Beogradu najvrednijem klupskom trofeju, ali i peharu kupa. Jer, izmicao je prethodnih godinama, još nijedan nije završio u njihovim vitrinama. 

“Prvi korak je definitivno Kup Srbije, posle toga sledi malo duža pauza, a onda imamo nastavak Lige šampiona i završnicu domaćeg i regionalnog takmičenja. Naravno i Fajnal-for, ako Bog da. Ciljevi su jasni, mi smo tu da ih ispunimo i to je naš posao”, zaključio je novi kapiten srpskog šampiona. 

Filip Filipović je prva zvezda tima, ali daleko od toga da je jedina. Duško Pijetlović će nositi centarsku liniju, ostao je i Nikola Jakšić, kao i Radomir Drašović. Ispomoć na bekovskim pozicijama će im biti Dimitrios Skumpakis, tu je i kapiten iz smiraja prethodne sezone - Angelos Vlahopulos

U klub se vratio Miloš Ćuk, pre tri sezone je bio jedna od najboljih strelaca ekipe Vladimira Vujasinovića. A, takođe su angažovani i brojni srpski reprezentativci, te inostrana pojačanja. Sve u svemu - tim za velika dela. 

TIM NOVOG BEOGRADA ZA SEZONU 2023/2024: 

Golmani: Lazar Dobožanov, Frančesko de Mikelis 

Bekovi: Nikola Jakšić, Radomir Drašović, Dimitrios Skumpakis 

Spoljna linija: Vasilije Martinović, Marko Radulović, Đorđe Vučinić, Alvaro Granados, Nikola Lukić, Angelos Vlahopulos, Miloš Ćuk, Filip Filipović

Centri: Duško Pijetlović, Miroslav Perković, Savo Ćetković


tagovi

VK Novi BeogradFilip Filipović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara