Aleksa Brđović (©MN Press)
Aleksa Brđović (©MN Press)

Poslednje kolo Superlige: Radničkom treba pobeda i kiks Partizana za drugo mesto

Vreme čitanja: 3min | pet. 24.03.23. | 08:16

Kragujevčani igraju protiv Ribnice u Kraljevu, a Spartak u Subotici dočekuje fenjeraša iz Ljiga

Ligaški deo se završava - za nekog to znači i da je kraj sezone, a za neke timove najvažnije borbe tek počinju. Odbojkaši će poslednje utakmice odigrati danas, sutra i prekosutra, a svi mečevi odbojkašica su na programu u subotu.

Već je poznato koje ekipe ispadaju iz Superlige, čeka se poslednji učesnik plej-ofa u muškoj konkurenciji, kao i većina startnih pozicija pred razigravanje.

Izabrane vesti

Kod žena u Prvu ligu se vraćaju As iz Batajnice i Novi Sad, a kod muškaraca Spartak iz Ljiga i Novi Sad.

Osam učesnika plej-ofa u ženskoj konkurenciji je poznato, na tom spisku se nalaze: Železničar, Jedinstvo, Ub, Crvena zvezda, Spartak, TENT, Srem i Partizan. I dalje ima šanse da se promene startni brojevi - čak ni Železničar još nije 100 odsto siguran na prvom mestu.

Kod muškaraca takmičenje nastavljaju: Vojvodina, Partizan, Radnički, Ribnica, Spartak Subotica, Crvena zvezda i Mladi radnik. Za osmo mesto u igri su Takovo, Karađorđe i Jedinstvo.

Novosađani su odavno overili prvu poziciju, na drugoj je trenutno Partizan (16-5), ali šansu da ga prestigne ima i Radnički (15-6). Kragujevčani će večeras morati da pobede Ribnicu (19 časova), a onda da čekaju kiks crno-belih u večitom derbiju.

Momci koje vodi sa klupe Aleksa Brđović se nalaze u dobroj formi, vezali su šest pobeda u prvenstvu i puni samopouzdanja će dočekati razigravanje.

"Raspoloženje u ekipi je fenomenalno. Podigli smo značajno nivo igre u poslednjih mesec dana, ušli u seriju dobrih rezultata i sa mnogo optimizma koračamo u susret narednim takmičarskim izazovima. Mislim da smo igrama i rezultatima u dosadašnjem delu prvenstva pokazali da ćemo igrati značajnu ulogu u predstojećem plej-ofu", rekao je odbojkaš Radničkog Vuk Milutinović.

Dobro zna iskusni srednji bloker šta njegovu ekipu čeka protiv Ribnice.

"Nova hala sportova u Kraljevu oduvek je predstavljala vruć teren za sve superligaške ekipe. Iako Ribnici pobeda u ovoj utakmici ne znači mnogo u pogledu plasmana na tabeli, sigurno da neće dopustiti sebi još jedan poraz u svojoj dvorani. Shodno tome, očekujem jedan izuzetno težak i neizvestan meč, baš kao što je to bio slučaj u prethodnoj utakmici u SBB Jezeru. Mi u ovaj meč ulazimo rasterećeni, svesni svojih mogućnosti i spremni da još jednom pobedom napravimo najbolju moguću uvertiru za predstojeći plej-of", podvukao je Milutinović.

Večeras je na programu i obračun dva Spartaka - iz Subotice i Ljiga. Ovaj meč će biti oproštaj Ljižana od Superlige na kom će pokušati da upišu prvenac. Favorit za pobedu je ekipe iz Subotice koja je do sada ostvarila skor 13-8.

SUPERLIGA SRBIJE ZA ODBOJKAŠE

22. kolo

Petak

19.00: Ribnica - Radnički

19.00: Spartak Subotica - Spartak Ljig

Subota

17.30: Vojvodina - Karađorđe

19.00: Mladi radnik - Takovo

Nedelja

19.00: Jedinstvo Stara Pazova - Novi Sad

19.30: Crvena zvezda - Partizan

SUPERLIGA SRBIJE ZA ODBOJKAŠICE

22. kolo

Subota

17.00: Partizan - Železničar

18.00: Omladinac - Srem

18.30: Inđija - Spartak Subotica

19.00: As Batajnica - Crvena zvezda

19.00: TENT - Ub

20.00: Novi Sad - Jedinstvo Stara Pazova



tagovi

OK RadničkiSuperliga Srbije u odbojciOK RibnicaOK SpartakOK Spartak Ljig

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara