(©MN Press)
(©MN Press)

Može li neko da ugrozi nedodirljivo Jedinstvo?

Vreme čitanja: 3min | uto. 09.04.24. | 08:48

Pazovčanke brane tron u prvenstvu, a već su osvojile ove sezone Kup i Superkup

Polufinala u muškoj konkurenciji donela su do sada mnogo uzbuđenja i tek će, a vreme je da na scenu stupe i žene...

Odbojkašice TENT-a i Železničara započinju seriju u Obrenovcu od 19.00 časova, a Jedinstvo i Crvena zvezda u isto vreme kreću borbu u Staroj Pazovi.

Izabrane vesti

Kao prvi favorit završne bitke dočekuje ekipa Jova Cakovića. Ne samo da Marija Miljević i drugarice brane tron, nego su i ove sezone već uzele dva trofeja - Superkup i Kup - pa se s razlogom smatraju glavnim pretedentom na titulu. Ujedno u plej-of su stigle sa prve pozicije (21-1) i definitivno su najkonstantnije ove sezone. Imaju iskustvo i iz Lige šampiona i CEV kupa... Otežavajuća okolnost jedino može da im bude povreda Une Vajagić, jer od finala Kupa ne računaju na nju zbog kidanja prednjeg ukrštenog ligamenta. Saigračice su do sada uspele da nadoknade njen izostanak, ali ostaje da se vidi da li će isto uraditi i u najvažnijim mečevima sezone.

Glavno pitanje pred završnicu je da li neko može da ugrozi nedodirljivo Jedinstvo? Kandidati koji žele da ga skinu sa trona su Železničar, TENT i Crvena zvezda.

Protivnik Pazovčanki u polufinalu je Gršićeva četa sa Marakane, koja je ligaški deo završila na četvrtom mestu (učinak 16-6). Zvezda je imala najteži posao u četvrtfinalu, tek posle majstorice je izbacila Ub i zakazala duele sa aktuelnim šampionom. Tokom poslednjih meseci imala je i odlične i one manje dobre partije, ali u ovoj fazi više nema šta da izgubi. Crveno-bele neće imati na leđima veliki pritisak, pa će imati priliku rasterećeno da se nadigravaju sa rivalom koji im je ove sezone naneo dva poraza (1:3, 0:3). Glavni adut Beograđanki biće Poljakinja Malgoržata Jasek, koja je napravila prevagu i protiv Uba.

Zvezda i Jedinstvo su se i prošle sezone sreli u polufinalnoj seriji. Tada su Pazovčanke prošle dalje tek posle majstorice. Kasnije su došle i do istorijske titule posle pobede protiv Uba u finalu.

Drugi par čine TENT i Železničar. Obrenovčanke su u četvrtfinalu imale teške okršaje sa Partizanom, dok su Lajkovčanke lako eliminisale Srem.

Žakićev tim je bio drugoplasirani na kraju ligaškog dela (skor 19-3), a Kovačevićeva četa je završila odmah ispod (učinak 17-5). Tri puta su ove sezone odmerili snage. TENT je slavio 3:0 u četvrtfinalu Kupa, a bio je bolji istim rezultatom i u prvom međusobnom duelu u prvenstvu. Drugi okršaj pripao je Železničaru početkom marta - 3:1.

TENT je igrao u prvom delu sezone veoma dobro, a u drugom je pokazao nesigurnost - posebno posle izgubljenog finala Kupa na jednu loptu protiv Jedinstva. Železničar je bio slabiji u prvom delu, ali je u drugom znatno podigao formu i igru.

Jedinstvo protiv Zvezde ima ulogu favorita, a u ovoj drugoj seriji teško je nekome dati veću šansu. Ne bi bilo čudno da odluka padne tek u majstorici.

POLUFINALE PLEJ-OFA ZA ODBOJKAŠICE

19.00: TENT - Železničar

19.00: Jedinstvo - Crvena zvezda

***serija se igra na dve pobede


tagovi

ŽOK Železničar LajkovacOK TentŽOK Crvena zvezdaŽOK Jedinstvo Stara PazovaSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara