Dejan Milosavljev (©Starsport)
Dejan Milosavljev (©Starsport)

Milosavljev blistao u Šafhauzenu, “srpski” Dinamo strepi pred revanš, Vujovićevo Nekse već ispalo

Vreme čitanja: 3min | uto. 26.03.24. | 23:07

Liga Evrope: Čak 17 odbrana popularnog Bande u pobedi Fukse Berlina protiv Kadetena u Švajcarskoj sa 32:28. Marsenić 3 od 3. Cupara 13 intervencija, Kukić dao jedan gol, za samo sa +3 (37:34) rumunskog prvaka pred pakao Silkeborga. Nekse postiglo samo 19 golova protiv Rajn Nekara i izvesno se oprašta od međunarodnog takmičenja

Posle dva neplanirana poraza od lisabonskog Sportinga, branilac trofeja u Ligi Evrope, Fukse Berlin, morao je da igra plej-of, ali je blizu četvrtfinala posle pobede nad Kadetenom u Šafhauzenu sa 32:28, pa je revanš u nemačkoj prestonici samo formalnost. Blistao je srpski reprezentativni golman Dejan Milosavljev koji je imao čak 17 odbrana, odnosno skoro 40 odsto uspešnosti.

Odličan je bio i novi kapiten Srbije Mijajlo Marsenić koji je postigao tri gola, bez promašaja. Sjajan je bio najbolji igrač planete za 2023. godinu, Danac Matijas Gidsel sa devet golova, dok je njegov zemljak, veteran Hans Lindberg, pogodio šest puta mrežu švajcarskog prvaka. Hrvat Patrik Martinović sa sedam golova je bio najbolji u timu Hrvoja Horvata, dok je Kristijan Pilipović zaustavio 11 udaraca gostima iz Berlina.

Izabrane vesti

Dinamo iz Bukurešta je pobedio Silkeborg na svom terenu sa 37:34, ali će strepeti pred revanš za sedam dana u Skandinaviji. Vladimir Cupara je skinuo 13 udaraca gostima, odnosno imao je skoro 30 odsto odbrana, dok nije imao dan Lazar Kukić. Srednji bek Srbije je pogodio samo jednom iz šest pokušaja.

Sreda, 20.45: (2,00) Zagreb (8,00) Monpelje (2,10)

Tim Ćavija Paskvala je igrao na krilima sjajnog tandema, Luka Cindrić – Mikloš Rosta. Mađarski pivot je dao devet golova, a hrvatski as šest, koliko je delo i egipatskog levog beka Ali Zeina. Kod gostiju, koji mnogo bolje igraju na svom terenu, po sedam pogodaka dali su Šveđanin Vilijam Bogojević i Mads Lenbroh. Rasmus Lauge je pogodio tri puta, a dobar je bio i veteran Morten Olsen sa četiri pogotka. Mikel Levkvist je sakupio 11 odbrana.

Nekse je prošlo meseca smenilo tenera. Umesto Slovenca Branka Tamšea je stigao legendarni Veselin Vujović, ali šok terapija zasad ne daju rezultate. Hrvatski vicešampion je na pragu ispadanja iz Lige Evrope, gde je poslednje dve godine stizao do polufinala i četvtfinala. Rajn Nekar Leven je pobedio u Slavoniji sa 24:19.

Po sedam golova za tim iz Manhajma su postigli Tobijas Rajhmna i robusni pivotmen Janik Kolbaher, dok je ton igao davao srednji bek Juri Knor, strelac šest pogodaka. Mikael Apegren je zaustavio devet udaraca.

Kod indisponiranog Neksea, srpski reprezentativac Predrag Vejin je postigao tri pogotka, dok je sa četiri najefikasniji bio Gal Markuč. Supertalentovani Srbin Ognjen Cenić dobio je šansu i postigao je jedan gol (momak rođen 2006. godine koji je budućnost srpskog rukometa i uskoro možda bude veliki adut novog selektora Orlova Borisa Rojevića u najboljoj selekciji). Dominik Kuzmanović je zaustavio osam udaraca gostima, a treći Srbin u Našicama, golman Mihailo Radovanović je odbranio jedan udarac iz šest pokušaja.

Hanover je pobedio na svom terenu švedski Savehof sa 34:30, ali Skandinavci imaju aktivan rezultat pred revanš za sedam dana u Skandinaviji.

Podsetimo, kao prvaci grupa u drugoj fazi Lige Evrope, direktno u četvrtfinalu se se plasirali Sporting iz Lisabona, Flensburg, Skjern i Nant. Srpskom šampionu Vojvodini je falio gol za prolazak u Top 12 i dvomeč sa nemačkim Fukse Berlinom.

LIGA EVROPE – PLEJ-OF ZA ČETRTFINALE (PRVE UTAKMICE)

Utorak

Dinamo Bukurešt – Silkeborg 37:34 (18:16)

Kadeten Šafhauzen – Fukse Berlin 28:32 (15:16)

Hanover – Savehof 34:30 (18:14)

Nekse – Rajn Nekar Leven 19:24 (11:13)


tagovi

RK Dinamo BukureštLazar KukićVladimir CuparaDejan MilosavljevMijajlo MarsenićRK NekseVeselin VujovićPredrag Vejin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara