Zakucavanje Porzingisa (AFP)
Zakucavanje Porzingisa (AFP)

Da je Džimi mogao da igra, prognoza bi mu možda i prošla: Boston spustio Majami na zemlju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.04.24. | 02:17

Najbolje poentersko veče Nikole Jovića u plej-of seriji, ali uz ubedljiv poraz ekipe Erika Spolstre - 84:104

Kada je pre nešto manje od desetak dana odjeknula vest da je Džimi Batler, čovek koji kako se završi ligaški deo sezone i počene plej-of poslovično aktivira "Džordan režim", verovatno pokidao ligamente kolena, praktično je nagovešteno ispadanje Majamija već na prvom stepeniku plej-ofa. Ipak je Boston bio najdominantniji tim ligaškog dela. A opet, čudo se dogodilo i nakon poraza u prvom meču, ekipa Erika Spolstre šokirala je Seltikse u TD Gardenu i sa pobedom u džepu odvela seriju u Majami.

Treća utakmica, a prva na Floridi imala je interesantnu uvertiru. Upravo je Džimi Batler koji je kraj terena bodrio saigrače, u razgovoru sa novinarima pre utakmice izrekao sledeću stvar: "Ako još jednom čujem hvalospeve na račun Bostona na nacionalnoj televiziji nakon što smo mi pobedili utakmicu... 1:1 je u seriji i biće 2:1 za nas", rekao je Džimi.

Izabrane vesti

Možda bi Majami i poveo da je imao Džimija u rosteru, te da je čudesni bek šuter izvodio sebi svojstvene plej-of vratolomije. Ovako su Džejson Tejtum, Džejlen Braun i saigrači vratili u realnost prošlogodišnjeg finalistu NBA lige - 84:104. Domaćin se čitave večeri ni za šta nije pitao te je Boston na dominantan način poveo sa 2:1 u seriji.

Ako puleni Džoa Mazule nisu nagovestili fijasko domaćina sa uvodnih 21:12, onda su se do poluvremena svakako postarali da od utakmice u Kaseja centru naprave jednosmernu ulicu. Nisu košarkaši Hita u drugoj deonici uspeli ništa da odbrane, primili su 42 poena i tu je praktično bio kraj njihovim nadanjima da u drugom poluvremenu mogu da nadokande 24 poena zaostatka (39:63).

Nikola Jović odigrao je poenterski gledano najbolju partiju u dosadašnjem plej-of stažu imajući u vidu da je u prvoj ubacio 10, a u prethodnoj 11 poena (uz devet skokova i šest asistencija). Večeras je duel završio sa 15 poena (trojke gađao 3/5), osam skokova i po jednom asistencijom, blokadom i ukradenom loptom. Ipak, srpski reprezentativac, zajedno sa Bemom Adebajom (20 poena), Tajlerom Hiroom (15 poena) i ostatom ekipe, morao je da se pokloni moćnim Seltiksima koji su demonstrirali pokaznu vežbu iz timske košarke i raspoređivanja poena. Džejlena Brauna, Džejsona Tejtuma, Kristapsa Porzingisa i Derika Vajta bilo je na sve strane. Pomenuti kvartet je punio sve tri najvažnije statističke kolone. Braun je upisao 22 poena uz osam skokova, tri assitencije i dve ukradene lopte, Tejtum je dosegao dabl-dabl sa 22 poena i 11 skokova dok je u šest navrata servira koševe saigračima.

Porzingis je bio sveprisutan, naročito u prvom delu, kada je zakucavao, delio lopte, ali i banane, i nemilosrdno pogađao trojke. Vižljasti Letonac je meč okončao sa 18 poena, pet skokova, dve asistencije i dve blokade, a vrlo bitna figura, naročito u trećoj deonici bio je Derik Vajt. Majami je pokušao da topi zaostatak, spustio ga na manje od 20 poena, ali je Vajt ispresecao momentum protivnika, a na kraju duela u statistici mu stoji 16 poena, pet skokova i tri asistencije.

Šta god da se dogodi u ponedeljak od 22.00 u Kaseja centru kada je na programu četrvta utakmica između Majamija i Bostona, serija se drugog maja (01.30) nakon ponoći vraća u Masačusec.


tagovi

Majami HitBoston SeltiksNikola JovićKristaps PorzingisDžejson TejtumDžejlen Braun

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara