Slavlje odbojkašica Srbije
Slavlje odbojkašica Srbije

Francuska prelak zalogaj za šampionke: Beograd ponovo gledao moćnu Srbiju

Vreme čitanja: 3min | sub. 21.08.21. | 22:16

Izabranice Zorana Terzića upisale i drugi trijumf na Evropskom prvenstvu u Beogradu – 3:0

Drugi pobednički korak ka odbrani evropskog trona napravile su odbojkašice Srbije protiv još jednog rivala, kome može da bude čast što je odmerio snage sa reprezentacijom ovakvog renomea. Na krilima sjajne podrške u „Štark areni“ izabranice Zorana Terzića su odletele do pobede protiv selekcije Francuske – 3:0 (25:14, 25:13, 25:16 ). Ovaj susret je bio samo priprema za teži izazov koji našu reprezentaciju čeka sutra od 20.00, kada će se sastati sa Belgijom. Posle toga u grupnoj fazi ostaje da odigraju još protiv Azerbejdžana (utorak) i Rusije (sreda).


Izabrane vesti

Plesale su naše odbojkašice od izlaska na teren protiv Francuskinja, po taktovima pesme koja je dolazila sa tribina. Publika je u Beogradu napravila baš lep ambijent za igranje, aplauzi i ovacije su ubrizgavali Terzićevim devojkama samo dodatnu snagu. Nije im bilo potrebno mnogo vremena da daju do znanja protivniku da su one svetske i dvostruke evropske šampionke i da se za sve pitaju.

Odličan prijem je Maji Ognjenović omogućio da lepo razigra srednje blokere, posebno Milenu Rašić čiji su napadi bili neodbranjivi za Francuskinje. Zahvaljujući njenim poenima kroz sredinu Srbija je došla do prve osetne prednosti... Sredinom seta je rivalke potpuno paralisala Tijana Bošković, kad je krenula da napada iz sve snage.

Procenti napada naših odbojkašica su bili prilično visoki, a na drugoj strani je udarna snaga Žikel samo jedan poen osvojila iz šest pokušaja. Sve je bilo prilično jednostavno u igri domaćina, poeni su se završavali u samo nekoliko poteza. Odbrana je bila sjajna, libero Silvija Popović nije dozvoljavala lopta da padne. Publika je mogla da vidi možda pet dugačkih razmena, koje su ispraćene glasnim povicima sa tribina. Pet hiljada navijača je uživalo u apsolutnoj dominaciji Maje Ognjenović i drugarica. Priliku je dobila i mlada Sara Carić, jedna od nada naše odbojke, rođena 2001. godine. Tijana Bošković je do kraja prvog seta skupila čak 10 poena, pa je razlika prilikom odlaska na prvu dužu pauzu bila dvocifrena – 25:14.

Francuskinje su dan ranije uzele jedan set Rusiji, ali večeras nisu imale priliku da ponovo nešto slično. Ozbiljan pristup su sve vreme držale bronzane iz Tokija, pa je bilo pitanje samo koliko će poena uspeti da im „ukradu“ protivnice. Menjao je selektor Zoran Terzić postavu, pružao priliku da osete ambijent i devojke sa klupe, ali se odnos snaga uopšte nije menjao. Francuskinje su sve vreme bile u podređenom položaju, dok su im i mlađe i starije Srpkinje držale lekcije iz udžbenika. Posebno razigrana je bila Bojana Milenković, koja ne samo da je bila uspešna u napadu, nego je postavile i tri odlična bloka. U drugom periodu su rivalke uspele da stignu do brojke od 13 poena (25:13).

Protivnički tim je teško dolazio do poena. Uglavnom je to bilo posle naših grešaka... Desetominutna pauza između drugog i trećeg seta uticala je da se ohlade devojke u belim dresovima. Zato je bilo malo neizvesnosti na startu tog perioda, ali su stvari brzo došle na svoje. Za čas posla su Srpkinje napravile veliko odstojanje i odlepršale do drugog trijumfa.

 FRANCUSKA – SRBIJA 0:3 (14:25, 13:25, 16:25)

Dvorana: „Štark arena“

Sudije: Zdenek Grabovski, Pavel Burkievič.

FRANCUSKA: Kazot 4, Đardino, Stojiljković 1, Žikel 3, Sage 1, Silve 3, Eluga 2, Arbos 2, Ratairi, Respo, Defreje, Rotar 3, Ba 4, Želan.

SRBIJA: Buša 5, Lazović 3, Carić 1, M. Popović 6, Mirković, Ognjenović 1, Veljković 1, Bjelica 2, Rašić 6, S. Popović, Bošković 20, Milenković 12, Blagojević, Kocić.


tagovi

Tijana BoškovićStefana VeljkovićZoran Terzić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara