Stefana Veljković Lisinac (©MN Press)
Stefana Veljković Lisinac (©MN Press)

Emotivan povratak Stefane: Umalo da zaplačem, igrati kod kuće je privilegija

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.08.21. | 09:48

Naša odbojkašica presrećna što je na Evropskom prvenstvu ponovo obukla dres sa nacionalnim grbom

Nije skidala osmeh sa lica Stefana Veljković Lisinac na prvoj utakmici posle porodiljskog bolovanja. Kada je ušla u drugom setu u igru, izazvala je oduševljenje na tribinama. U trećem periodu je zabeležila blok, pa proslavila sa poskokom i jako stisnutom pesnicom. Sjajna energija, koju je godinama donosila nacionalnom timu, obuzela je odmah celu „Štark arenu“. Usledilo je potom zakucavanje od kog se hala protresla. To nije bilo sve što je pokazala na povratničkom meču, jer je u završnici zabeležila i nekoliko odbrana, kakve se retko viđaju kad su srednji blokeri u pitanju...

Izabrane vesti

Super mi je bilo, pozitivna trema, ali uspela sam da se iskontrolišem. Sjajan je osećaj, nisam očekivala da će biti baš ovako... Raznežila sam se, uzbudila i umalo da zaplačem kad sam ušla. Svi su krenuli da aplaudiraju, bilo je fantastično. Sad igram kao mama, nisam samo Stefana. Uz ovu publiku je sve lakše i lepše. Igrati kod kuće je stvarno privilegija“, rekla je naša odbojkašica Stefana Veljković Lisinac posle pobede protiv Bosne i Hercegovine na startu Evropskog prvenstva (3:0).


Dvostruke uzastopne evropske šampionke su napravile tek prvi pobednički korak u grupnoj fazi. Pred njima su još četiri duela, a prvi naredni je u subotu od 21.00 protiv Francuske. Posle toga dolaze na red Belgija (nedelja 20.00), Azerbejdžan, pa Rusija. Stefana veruje da Srpkinje mogu još jednom da zauzmu najviše mesto na pobedničkom postolju.

Očekujem zlato, ali ne želim da pričam o tome. Sigurno da smo svi došli ovde da bismo bili najbolji. Je l' tako? Korak po korak, ima još mnogo da se igra. Najbitnije je da se sredimo, da se devojke pre svega prebace glavom sa Olimpijskih igara na Evropsko prvenstvo. Mislim da to neće biti neki problem. Ne sumnjam da će biti opet zlato“.

Nije plakala Stefana dok je davala izjavu, ali su joj se oči caklile... Sreća je isijavala iz nje. Nije ni morala detaljnije da objašnjava koliko joj sve ovo znači.

Mnogo mi je nedostajalo... Baš mi je izazvalo sve ovo lepe emocije. Nedostajale su mi saigračice dok su bile na Olimpijskim igrama. Sad sam konačno tu sa njima, vratila sam se kući“, uz osmeh je zaključila Stefana Veljković Lisinac.


tagovi

Stefana Veljkovićženska odbojkaška reprezentacija SrbijeEvropsko prvenstvo u odbojci za žene

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara