(©MN Press)
(©MN Press)

Bjelica: Biće svima teško u Subotici, mi smo konačno počeli da uživamo

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.10.23. | 09:46

Iskusni odbojkaš odneo velike zasluge za pobedu Partizana protiv Spartaka

Nije bio najbolji poenter na meču, ali je pružio vrhunsku partiju. Novica Bjelica je na kraju prethodne sezone rekao da još nije vreme za kraj, jer deluje da i dalje može da donese neku korist ekipi...

Kakva je to korist videlo se sinoć na utakmici protiv Spartaka u Subotici. Najveću prevagu napravio je u bloku - osvojio je čak osam poena iz tog elementa. Blistao je u napadu (7-6, 86 odsto), a odservirao je i dva asa.

Izabrane vesti

Pomogao je crno-belima da naprave veliki preokret i slave protiv vrlo raspoloženog i motivisanog rivala.

"Veoma težak teren, što govori i činjenica da Partizan dugo nije pobedio u Subotici. Samim tim je i ovaj trijumf veći, pogotovo što smo se digli posle 2:0, u korist Spartaka", rekao je posle meča za sajt lige Novica Bjelica. "Mislim da će svim ekipama ovo gostovanje biti teško i malo ko će uspeti da odnese bodove. Mi smo ekipa koja se još uvek razvija, tako da nam puno znači ova pobeda, pogotov nakon poraza u Superkupu. Uspeli da se izdignemo, zajedničkim snagama preokrenemo utakmicu i konačno počnemo da uživamo".

Utiske posle zanimljivog duela izneo je i trener Subotičana Raško Jovanović.

"Naša standardna boljka, koja nas je i večeras mučila, jeste ta da utakmice otvaramo suzdržano. Ipak, našom zrelom igrom smo uspeli da preokrenemo prvi set i osvojimo ga na kraju, a potom je igra u drugom izgledala sasvim dobro. Partizan je u jednom momentu trećeg seta izgledao kao da se predao, ali nam je nedostajao kvalitet, pogotovo u servis prijem igri. Bilo je gotovo desetak situacija koje smo mogli bolje primimo, pogotovo što Partizan nije servirao iz sve snage. Takođe, bili su bolji i u blok igri. Sigurno da je Partizan odigrao kvalitetnije od nas, pogotovo od trećeg seta, pa nadalje i zasluženo je ostvario pobedu. Nemam ništa da zamerim svojim momcima, ponavljam da je kvalitet presudio i zasluženo smo izgubili", podvukao je Jovanović.

Partizan posle dva kola ima skor 2-0, dok je Spartak polovičan 1-1.


tagovi

Novica BjelicaOK PartizanOK SpartakSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara