Tužna slika u Pireju: Prazne tribine i smrknuta lica, Milutinov odličan i opet Pokuševski

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.04.19. | 22:25

Olimpijakos razbio Darušafaku, ali nije ublažilo bol...

Zapamtiće Olimpijakos ovu sezonu, iako će zbog mnogih stvari pokušati da je zaboravi što pre. Potpuni haos u odnosima sa Panatinaikosom, odustajanje od borbe za trofej u Kupu, verovatno i titulu u prvenstvu, te ideja o selidbi u Jadransku ligu od leta, uz nekoliko povreda u pogrešnom trenutku doveli su do toga da se crveno-beli iz Pireja od evropske sezone oproste pre vremena. Odnosno već u ligaškom delu takmičenja, što je veliki korak nazad za nekadašnjeg dvostrukog uzastopnog šampiona Evrope.

Olimpijakos je na svom terenu pregazio Darušafaku rezultatom 99:74, ali teško da će i ovako ubedljiv trijumf ublažiti bol zbog još jedne neuspešne sezone, u kojoj se pod komandom Dejvida Blata tražio iskorak napred, a zapravo je ekipa otišla dva koraka nazad... Tužne slike viđene su ove večeri u Dvorani mira i prijateljstva. Sablasno prazne tribine, jedva 4.000 gledalaca u dvorani, a lica košarkaša u crveno-beloj opremi mahom su bila smrknuta... Kao da ni sami igrači Olimpijakosa nisu mogli da veruju da je Žalgiris uspeo da slavi u Madridu i napravi gotovo holivudski zaokret sezone, što je litvanskom velikanu donelo plasman u četvrtfinale. 

Izabrane vesti

Rezultat je malo koga zanimao, mada je Olimpijakos očitao lekciju i osvetio se za onaj poraz iz prvog dela sezone, koji je imao svoj udeo u ovakvom raspletu za ekipu Dejvida Blata. Ne može Amerikanac s izraelskim pasošem sam da ponese krivicu za ovakav sunovrat, pogotovo jer je klupska uprava uradila mnogo toga mimo njegovog znanja i praktično mu onemogućila da se bori za dva najvažnija domaća pehara. Neuspeh u Evroligi je samo posledica kompletnog ludila u kojem se nalazi klub...

Još jednu odličnu rolu imao je Nikola Milutinov. Za tek nešto više od 24 minuta skupio je 16 poena (7/11 iz igre), te šest skokova i po tri ukradene i podeljene lopte, uz jednu blokadu i indeks korisnosti 26. Najefikasniji igrač utakmice bio je Najdžel Vilijams Gos s 18 poena, šest asistencija i četiri uhvaćene lopte i identičnim indeksom kao Milutinov. Svoje mintue večeras dobio je i supertalentovani srpski košarkaš Aleksej Pokuševski. Odigrao je pet minuta, mada nije uspeo da se upiše u listu strelaca. Kod Darušafake Berk Demir je imao 12, Džeremi Evans 11, a Stenton Kid 10 poena.

Olimpijakos sezonu završava na devetom, a Darušafaka na poslednjem mestu. 

EVROLIGA - POSLEDNJE KOLO

Četvrtak

CSKA Moskva - Baskonija 82:78
/Klajburn 16 - Uertas 17/

Anadolu Efes - Olimpija Milano 101:95
/Micić 18 - Džejms/

Panatinaikos - Budućnost 87:67
/Gist 23 - Kol 14/

Real Madrid - Žalgiris 86:93
/Tavares 22 - Dejvis 27/

Petak

Fenerbahče - Makabi Tel Aviv 78:75
/Slukas 22 – Blek 23/

Bajern Minhen - Gran Kanarija 84:77
/Vilijams 20 - Vene 19/

Olimpijakos - Darušafaka 99:74
/Vilijams Gos 18 – Demir 12/

Barselona - Himki 83:74
/Oriola 14 - Dženkins 13/

Foto: Shutterstock


tagovi

OlimpijakosDarušafakaNajdžel Vilijams GosNikola Milutinov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara