Učesnici ovogodišnje Superlige (Foto: MN Press)
Učesnici ovogodišnje Superlige (Foto: MN Press)

Počinje košarkaška Superliga: Četiri tima merkaju Crvenu zvezdu

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.04.24. | 18:40

Za mesto u polufinalu će se boriti čačanski Borac, FMP, Spartak iz Subotice i Vojvodina

Mesta u polufinalu ovogodišnjeg izdanja košarkaške Superlige su rezervisana za Partizan Mozzart Bet, Crvenu zvezdu i Megu, dok će se za jedinu upražnjenu poziciju u razigravanju boriti četiri tima – Borac iz Čačka, Spartak Subotica, FMP i Vojvodina. Već sutra od 19:00 svoju seriju koja se igra na dve pobede počinju Čačani i Subotičani, dok će dan kasnije od 18:00 “panteri” dočekati Novosađane. Pobednici tih okršaja će se u međusobnom duelu boriti za ulazak među četiri najbolja tima i megdan sa aktuelnim šampionom, Crvenom zvezdom.

Na konferenciji za medije koja je upriličena pred sam start takmičenja, svoje ambicije su izneli treneri svih ekipa učesnika.

Izabrane vesti

Prvi je svoje impresije izneo pomoćni trener Spartaka, Marko Perić, koji je bio dosta kratak i jasan u onome što njegov tim želi od nastupa u domaćoj ligi.

“Zadovoljni smo postignutim u dosadašnjem delu sezone, očekuje nas težak protivnik u razigravanju kao što je Borac. Pokušaćemo da odigramo što bolje i pobedimo u tom dvomeču.”, istakao je asistent u stručnom štabu Vladimira Jovanovića.

Ispred Borca je prisutan isto tako bio pomoćnik, Ivan Drobnjak, koji je otkrio da će šumadijski tim u Superligi igrati samo sa domaćim igračima.

“U skraćenoj rotaciji ćemo igrati takmčienje pošto smo odlučili da američke igrače pustimo da idu kući po završetku jadranskog šampionata. Nama je ove godine cilj bio da napravimo udobniju sezonu u ABA ligi od prethodne. To smo srećom uspeli jer nismo strepeli kao lani do poslednjeg kola za opstanak. Što se tiče Superlige, veliko je zadovoljstvo što ćemo opet biti deo nje. Ove sezone ćemo igrati protiv tima koji je pravljen za viši nivo, sa velikim brojem iskusnih igrača. Nadam se da ćemo se predstaviti u dobrom svetlu.”, pojasnio je Drobnjak.

Saša Nikitović je kao strateg Dinamika ove godine već imao prilike da okusi igranje najvišeg ranga srpske košarke i zato je pre početka same završnice stao u njenu odbranu.

"Mogu da tvrdim da je kvalitet u KLS veoma visok. Iz godine u godine konstantno raste. Mi za početak imamo Vojvodinu. Doveli smo igrače sa pozajmice, imamo 19 momaka u rosteru, cilj će biti da pokušamo da napravimo neku okosnicu tima za narednu sezonu, kao i da dođemo do polufinala i duela sa Crvenom zvezdom. To neće biti nimalo lako jer imamo ispred sebe Novosađane kao vrlo raspoloženu i takmičarski nastrojenu ekipu.”, naglasio je Nikitović, sada strateg FMP.

Što se tiče upravo ekipe iz srpske Atine, za njihovog trenera, Miloša Isakova-Kovačevića, aktuelna sezona je bila i više nego uspešna tako da bez trunke imperativa ulaze u Superligu.

"Čast je i privilegija biti ovde. Odigrali smo preko 50 utakmica ove sezone, zadovoljni smo i ponosni što smo u igri u dva takmičenja. Radićemo ono što najbolje znamo, a to je da uživamo u košarci. Po prvi put nemamo pritisak pobede, ali volimo da se takmičimo. Jedva čekamo dvomeč sa FMP, pokušaćemo da produžimo sezonu.”, rekao je perspektivni stručnjak.

Glavnokomandujući u Megi, Marko Barać, sa velikim poštovanjem gleda ka učešću u Superligi.

“Vrlo uspešna sezona je iza nas za koju smo pripreme počeli još krajem julu i selektirali ekipu koja je u stanju da igra dobru košarku, Vrlo sam zadovoljan činjenicom da smo napredovali tokom sezone i očekujem da budemo još bolji kako se sezona primiče kraju. Prema Superligi imamo najveće moguće poštovanje, bil smo veoma zadovoljni prošlogodišnjim učešćem u kojem smo promovisali pojedine igrače od kojih su korist imale i naše mlađe reprezentativne selekcije. Pogledam sam mnogo utakmica u KLS i vrlo sam zadovoljan prikazanim. Imamo još posla u ABA ligi, a svima koji sada počinju takmičenje želim puno sreće.”, zaključio je Barać.






tagovi

KLSKošarkaška SuperligaKK VojvodinaKK Spartak SuboticaKK FMPKK MegaKK Borac Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara