Navijači Šturma i Rapida (©Reuters)
Navijači Šturma i Rapida (©Reuters)

Salcburg na kolenima, a Rapid ko statista - Šturm pred osvajanjem duple krune

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.05.24. | 13:23

Tim iz Graca favorit u finalu Kupa protiv Bečlija u Klagenfurtu

Deža vi u finalu Kupa Austrije. Drugi put zaredom za trofej u drugom po važnosti takmičenju u zemlji valcera suočavaju se Šturm i Rapid (17.00). Bečki sastav traži osvetu pošto je prošlogodišnja borba završena rezultatom 2:0 za ekipu iz Graca.

Situacija, ipak, sluti na ponovni uspeh Crnih, jer Šturm je prvi u Bundesligi i na putu je da sruši decenijsku dominaciju Salcburga. Prošle godine sastav Kristijana Ilcera završio je na drugom mestu u šampionatu, a sada je pred osvajanjem titule prvaka posle 13 godina. Ujedno, dupla kruna mu je pred nosem.

Izabrane vesti

Šturm je već šest puta osvojio OFB kup, a pred predstojeće finale napravljen je i potpuno novi dres. Forma Štajeraca je dobra, pošto su neporaženi u šest takmičarskih susreta u ligi i Kupu, a na njima samo jednom nisu uspeli da pobede.

17.00: (1,90) Šturm (3,50) Rapid (4,10)

Posebno je ubedljiva ofanziva Ilcerovih pulena. Naime, četa iz Graca postigla je najmanje dva gola u četiri od šest poslednjih takmičarskih utakmica. Šturm je takođe demonstrirao ofanzivnu snagu u polufinalu Kupa protiv RB Salcburga, kojeg je bacio na kolena savladavši ga sa 4:3.

Uz to, generalna proba protiv Salcburga proteklog vikenda je bila zadovoljavajuća. Zabeležen je remi u gostima protiv najbližeg rivala u trci za titulu i Bikovi su zadržani na odstojanju. Prednost u odnosu na igrače iz Mocartovog grada je tri boda, a do kraja ligaške sezone presotalo je još tri kola.

Za razliku od Graca, tim sa Alijanc stadiona je u klimavoj formi. U Bundesligi, Bečlije su na pobedu čekaju već pet kola, a nedavno im je ponovo pala forma sa tri poraza u nizu. Odbrana Hiteldorfera, koja je ranije bila relativno stabilna, bila je neobično ranjiva. Prošlog vikenda Rapid je primio pet golova od LASK-a.

U odnosu na Šturm, koji je umeo da napravi iznenađenje i ukupno ima tri titule prvaka Austrije i šesti Kupova, Rapid je istorijski daleko važniji klub sa 32 šampionske krune 14 Kupova. Ipak, zeleno-beli na zvanje najboljeg u Austriji čekaju od 2008, dok su poslednji put osvojili Kup još 1995.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

KUP AUSTRIJE - FINALE (KLAGENFURT)

Sreda

17.00: (1,90) Šturm (3,50) Rapid (4,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kup AustrijeŠturmRapid Beč

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara