Entoni Edvards blistao još jednom (©AFP)
Entoni Edvards blistao još jednom (©AFP)

Minesoti se žuri da se sretne sa Jokićem, kakav raspad Finiksa

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.04.24. | 07:42

Ekipa iz Mineapolisa na korak od plasmana u polufinale Zapada gde će za rivala imati Denver. I u trećem meču prelako izašla na kraj sa Finiksom (109:126)

Minesota ima ozbiljne nameru da sruši vladavinu Denvera u NBA ligi. Kako igraju izabranici trenera Krisa Finča, uopšte nije na odmet reći da spadaju u prvu grupu favorita za šampionski prsten. U dosadašnoj seriji protiv Finiksa su bukvalno razmontirali ekipu iz Arizone pošto su sada upisali i treći trijumf (109:126) čime su došli na korak od plasmana u polufinale gde će za rivala izvesno imati Nagetse i Nikolu Jokića.

Vrlo lako bi se moglo desiti da i jedni i drugi "pometlaju" svoje protivnike pa da taj obračun počne pre svih. Žuri se navijačima, kao i nezavisnim ljubiteljima košarke, ali bogami i igračima. Način na koji su Timbervulvsi zdrobili Sanse na njihovom parketu upućuje na to da žele da pošalju određenu poruku ostatku konkurencije. Poruku u kojoj jasno glasi: "Dolazi naše vreme".

Izabrane vesti

Neverovatno je koliko je igrački sazreo Entoni Edvards. Prvi pik sa drafta iz 2020. je ove sezone konačno preuzeo ulogu apsolutnog lidera tima, a to se još vidljivije vidi u plej-ofu gde igra kao na struji. Verovatno ima malo i do toga što naspram sebe ima svog idola Kevina Durenta pa zato želi dodatno da se dokaže.

U direktnom obračunu je potpuno nadigrao "KD" u ove tri utakmice. U ovoj poslednjoj je sasuo 36 poena uz devet uhvaćenih lopti i pet uspešnih dodavanja. Bio je pravi vođa, koordinisao je napadačke akcije svog tima, bio prisutan i u defanzivnim zadacima, ali i kada treba nešto da se kaže. Veliku ispomoć je imao u svojim centrima - Rudiju Goberu i Karlu Entoniju Taunsu koji su obojica upisali po dabl-dabl učinak. Prvi je uz 19 poena dodao i 14 skokova, dok je drugi bio za poen i skok slabiji. Takođe, značajan doprinos je stigao iz ruku veterana Majkla Konlija koji je ubacio 15 poena, dok se ovogodišnji najbolji defanzivni igrač lige, Naz Rid zaustavio se na 13.

Iako na papiru imaju pravi Ol-star tim, u praksi to nije tako. Zapravo, više deluje da svako igra za sebe i svoju ličnu statistiku. Dolazak Bredlija Bila preko leta nije doneo ono što se očekivalo. Najviše unutar hemije tima. Jeste nekadašnji as Vašingtona postigao 28 poena i bio najefikasniji pojedinac u svom taboru, međutim slaba je to vajda kada gubiš. A Finiks u doigravanjima uglavnom zna za poraze. Neće ni ovog puta otići daleko. Ostatak velikog trija je takođe bio na svom poenterskom proseku manje više, međutim Durentovih 25, a Bukerovih 23 poena malo šta znače kada im se crta eliminacija. U celom timu je dvocifren bio još samo Erik Gordon sa 11 poena.

O kakvoj je dominaciji reč najbolje ilustruje podatak da Minesota pobeđuje Finiks sa prosečnom razlikom od 18 poena po meču. Više nego ijedan drugi tim u ovogodišnjem plej-ofu! Pokazali su u osnovnom delu lige da znaju kako da se suprostave aktuelnom šampionu, međutim plej-of je nešto drugo. Ostaje još da u ponedeljak (03.30) završe sa ovom serijom pa da zaista krenu da razmišljaju o sledećoj. Mada, sigurno im je ona već u podsvesti.

NBA - PLEJ OF

Zapadna konferencija

Dalas - LA Klipersi 101:90 (2-1 u seriji)

/Dončić 22 - Harden 21/

Finiks - Minesota 109:126 (0-3 u seriji)

/Edvards 36 - Bil 28/

21.30: (2,10) Nju Orleans (12,5) Oklahoma (1,90)

02.30: (2,30) LA Lejkers (12,5) Denver (1,75)

Istočna konferencija

Indijana - Milvoki 121:118 (2-1 u seriji)

/Tarner 29 - Midlton 42/

19.00: (1,80) Orlando (12,5) Klivlend (2,25) (1-2 u seriji)

23.55: (3,70) Majami (14,0) Boston (1,35) (1-1 u seriji)


tagovi

Minesota TimbervulvsNBA plej-ofFiniks Sans

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara