Luka Dončić (©AFP)
Luka Dončić (©AFP)

Dončić je neuništiv: Ne dišem normalno, a čeka me i led da ohladim koleno

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.05.24. | 08:22

“Vraćamo se u Dalas i imamo šansu da sve završimo. Navijači će biti sjajni, to očekujem. Ništa još nismo uradili, treba da dobijemo još jednu“

Znate sigurno čuveni citat iz filma “Ko to tamo peva“, kad čuveni Boro Stjepanović izgovori “Ljudi, ovaj čovek je neuništiv“ pošto Bata Stojković ispliva iz vode, e, može sada da se primeni i na Luki Dončiću.

Slovenac je petu utakmicu serije sa Los Anđeles Klipersima odigrao bukvalno na jednoj nozi zbog upale kolena i prehlađen, pa mu je nos bio 'zacementiran'. Uprkos tome, Dončić je odigrao 39 minuta u kojim je ubacio 35 poena (14/26 iz igre, 2/8 za tri), podelio deset asistencija i uhvatio sedam lopti!

Izabrane vesti

Postao je jedan od sada petorice asova koji su do svoje 25. godine imali bar 20 utakmica sa 30 i više poena, a oborio je i rekord Majkla Džordana po broju gostovanja u kojima je zaredom postizao 20+ poena i sada ih ima 16!

“Dobro se osećam, ne razmišljam o povredi i prehladi, već sam samo hteo da izađem na parket i pobedimo. Igram na adrenalin, ovo je ipak plej-of, ovo je ipak druga zver u odnosu na sve ostalo. Mnogo je naboja, adrenalina, emocija...“, počeo je Dončić.

Bilo je očigledno da Mavsi igraju dosta bolju odbranu nego pre četiri dana.

“Uradili smo dobar posao u odbrani u većem broju utakmica. Svi su na istim talasnim dužinama i to je mnogo bitno. Gledamo kako to neki drugi rade, gledamo dosta klipova, pravimo analize... Komunikacija u odbrani je ključ, uz energiju“.

Maksi Kleber je zatrpao koš Klipersa sa pet trojki.

“Stvorili smo dosta otvorenih šuteva, a to što je Maksi (Kleber) pogodio tri zaredom u jednom intervalu je mnogo značilo. Cela klupa je bila uključena maksimalno, energijom su bili u celoj utakmici, mnogo nam je to pomoglo. Maksi nam je dosta pomogao“.

Harden je posle 33 poena u Dalasu, sada ostao na samo sedam uz šut 2/12.

“Džons i Vašington su uradili veliki posao, ali ga je i Kajri pritisnuo dosta. Komunicirali smo dobro i pratili smo skauting koji smo očigledno dobro odradili“.

Svestan je Slovenac da još ništa nije gotovo.

“Velika utakmica za nas i sada moramo da dobijemo jednu od dve preostale utakmice. Vraćamo se u Dalas i imamo šansu da sve završimo. Navijači će biti sjajni, to očekujem. Ništa još nismo uradili, treba da dobijemo još jednu“.

Otkrio je Luka i zašto se odlučio da više napadne rivala unutar linije za tri poena, nego sa distance.

“Ne šutiram trojke dobro, čak ne ni uopšte dobro, baš loše... Kod prva dva šuta sam se osećao dobro, ali lopta nije ušla, pa sam se fokusirao da napadnem protivnika u reketu“.

Dončić je pred utakmicu prijavio prehladu zbog koje mu je bilo teže da igra.

“Teško je. Ne mogu da dišem kroz nos i onda moram da ga izduvam na svakom tajm-autu. Ali, vukao me je adrenalin, morao sam da budem fokusiran 100 odsto i, kao što rekoh, ovo je ipak plej-of. Kada kreneš, želiš da uradiš sve kako bi pomogao da se dođe do pobede“.

Upala kolena ga takođe muči...

“Videćemo. Sada je još 'vruće', ali videćemo reakciju. Svakako, čekaju me terapije, led da malo ohladim koleno. Uradiću sve da budem spreman“.



tagovi

Luka DončićNBA ligaDalas Maveriks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara