Jokić protiv Tausa i Rida (©AFP)
Jokić protiv Tausa i Rida (©AFP)

Denver u šoku: Osramotili su nas! Jokić analizira: Anderson je mnogo pametan

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.05.24. | 09:06

“Nismo ni mi pomogli sebi“, priznaje srpski centar

Aktuelni šampion na konopcima. Prošle sezone je s autoritetom izbacio Minesotu pobedom od 4-1, ovog proleća je plej-of seriju počeo sa dva poraza u Denveru. Ovaj drugi bio je posebno bolan, 80:106 pred domaćom publikom u Koloradu, trener Majkl Meloun ne krije – sramota.

Izabrane vesti

Osramotili su nas pred našim navijačima. Izmakla nam je utakmica posle serije 11:0 na početku druge četvrtine... Celo veče smo šutirali uz zvuk sirene. Njihova zasluga, ali mi smo ti koji nismo odgovorili na fizičku igru i agresivnosti. Nismo branili svoje pozicije“, vidno nervozan je bio Denverov šef.

I sasvim razumljivo. Nagetsi nisu imali odgovor na odbranu Minesote. Na terenu su izgledali nemoćno. U svlačionici...

Bila je to vrlo tiha svlačionica i to može da se shvati na mnogo različitih načina. Biram da shvatim da su momci razočarani svojim izdanjem ove večeri, takođe i svi mi u upravi i stručnom štabu, uključujući i mene. Nadmudreni smo trenerski, nadigrani smo na terenu“.

E sad...

Šta možete da radite? Možete da se samosažaljevate ili da uradite sve što možete da biste bili bolji u utakmici broj tri. Na tome je sada fokus. Niko nije rekao da će biti lako, jasno nam je to... Osramotili smo se. Pitanje je samo: šta ćeš da uradiš povodom toga? Pogledaj se u ogledalo. I priznaj sebi: nisam bio dovoljno dobar večeras“, pokušava Meloun da izazove reakciju igrača.

Ipak, zavisiće ona prvenstveno od Nikole Jokića, koji je Minesoti ubacio 16 poena, uz 16 skokova i osam asistencija, ali da se ne lažemo i njega su Vulvsi zaustavili. Razlozi su svima očiti: čvrsta odbrana.

Celu seriju igraju tako. Ako ste pogledali i ranije mečeve, svima rade isto. Idu u telo. Najbolja su odbrana u ligi. Agresivni su, svih petorica. Znaju šta rade. Zato je teško pogoditi šuteve“.

I sam Jokić je iz igre ubacio pet od 13 šuteva, ali kaže: nije baš sve do potivnika.

Ima tu svega. Oni su talentovana ekipa, a ni mi nismo pomogli sami sebi, imali smo 16 izgubljenih lopti. Nismo delili loptu na pravi način. Čak i kada jesmo, oni su dugi, atletski spremni, udarali smo u njih. Nismo sebi pomogli“.

Najgore od svega je što je Minesota pobedu ostvarila bez startnog centra, Rudija Gobera, doduše Jokićeve standardne mušterije. Ali Karl Entoni Tauns je imao maestralnu podršku u liku Kajla Andersona, koji je pomogao da se Jokić odvoji i obavio strašan posao.

Anderson je vrlo pametan igrač. Zna šta da radi na terenu. Imao je osam asistencija, devet skokova, uticao je na utakmicu. Ima visok IQ, zna šta treba da radi“.

A, da li je i Jokić saglasan sa Melounovom ocenom da je Denver odigrao sramno?

Naravno, jedan tim je postojao na terenu posle te prve četvrtine“ .

Za kraj...

Teška utakmica za nas, radili su ono što rade cele sezone. Nije bilo ničeg novog. Mi nismo mogli da pronađemo lake šuteve, oni jesu. Mi smo iz igre šutirali 34 odsto što je stvarno malo. Naravno, to je njihova odbrana, tako su sklopljeni. Svi su dugački, svi mogu da preuzimaju. Nadam se da ćemo da vratimo sezonu u Denver... Možemo da pomognemo sebi, da više verujemo pasu. Ali ima i do njih. Fizički su dominanti. Oni te nateraju da igraš ovako“.


tagovi

Nikola JokićMajkl MelounDenver NagetsMinesota Timbervulvs

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara