Fudbaleri Galatasaraja (©Reuters)
Fudbaleri Galatasaraja (©Reuters)

Hladi se pobednički šampanjac Galatasaraja: Fener nikad jači, ali ostaje praznih ruku

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.05.24. | 13:27

Turska Superliga: Šampionu treba bod u preostala dva kola da bi i matematički odbranio tron. Danas (18.00) erupcija u Istanbulu, duel dva najveća i najpopularnija kluba

Podhrtavanja tla u Istanbulu, onom evropskom delu – Galatasaraj je na bod do odbrane trona. U preostalih 180 minuta bod je potreban Lavovima i nema sumnje da je sve spremno za slavlje. U Interkontinentalnom derbiju danas (18.00) dolazi ljuti rival iz azijskog dela velegrada, Fenerbahče. Šest bodova više ima Galatasaraj, a pošto međusobni skor odlučuje (u prvom meču nije bilo golova), jasno je da domaćinu treba bod za titulu.

Fener nikada nije bio jači u poslednoj deceniji, stigli su letos veterani Dušan Tadić i Edin Džeko, Brazilac Fred, ali Lavovi su potvrdili da su i dalje bolji, kvalitetniji, imaju kontinuitet sezone kada su 2022. godini na papiru napravili sjajan tim i vratili se na tron posle posrtanja pod komandom Fatiha Terima. Remi pre dve nedelje u Konji i krajem prošlog meseca u Sivasu skupo je koštao plavo-žute. Navijači domaćeg tima spremaju feštu, biće pun stadion, a sigurno da nema slađeg nego dobiti mrskog rivala na svom terenu.

Izabrane vesti

U promilima se mere šanse Fenera, ali derbi je uvek više od igre.

Da je neko na početku sezone rekao da idemo na derbi sa šest bodova prednosti, bilo bi to neverovatno“, rekao je trener Galate Okan Buruk i dodao:

To je odličan scenario za nas. Iako bi remi bio dovoljan, želimo da pobedimo. Oba tima imaju veoma uspešne sezone. Oba tima će želeti pobedu na isti način. Želimo da slavimo na svom terenu. Biće to fantastično veče sa našim navijačima. Nadamo se da ćemo na kraju dana proslaviti prvenstvo”.

18.00: (2,25) Galatasaraj (3,60) Fenerbahče (3,05)

Trener Fenerbahčea Ismail Kartal, koji će sigurno da napusti klub na kraju sezone, pominje se i Žoze Murinjo kao novi kormilar, želi da produži nadu za sedam dana.

Imali smo veoma dobru sezonu, ponosan sam na svoje igrače. Imamo malu šansu za titulu, ali želimo da pobedimo Galatasaraj“, istakao je iskusni turski strateg koji je prošlog leta nasledio Žorža Žezusa na kormilu.

Fenerbahče čeka vrele nedelje po završetku sezone. Aziz Jildirim, koji je predsedavao klubom 20 godina od 1998. do 2008. godine, izaziva aktuelnog predsednika Alija Koča na kongresu kluba koji će se održati 8. i 9. juna.

Fener će da predvodi kapiten Srbije Dušan Tadić. Za goste van stroja su Brazilci Rodrigo Bekao, Luan Peres, Englez Kent, kao i Juksek i Kahveči. Galatasaraj je kompletan. U špicu je mesto rezervisano za Argentinca Maura Ikardija, dok bi po krilima trebalo da prete Akturkoglu i Zijeh, uz Belgijanca Mertensa kao dirigenta na sredini terena. Motiv za Galatu je i taj da bi pobedom prebacila 100 bodova.

Koliko su dva giganta s Bosfora bia dominantna ove sezone govori podatak da drugoplasirani Fener ima 29 bodova više od trećeplasiranog Trabzona.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Liverpul na Enfildu, Bilbao na San Mamesu ili možda Romu na Olimpiku?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

TURSKA 1 - 37. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Petak

Istanbul - Sivas 1:3 (0:2)

/Temel 81 - Harisis 17, Turgunbojev 43, Koita 54/

Antalija - Adana Demir 2:1 (1:0)

/Mendoza 30ag, Jilmaz 74 - Ajmbetov 65/

Subota

Ankaragudžu – Pendik 0:0

Bašakšehir – Trabzon 0:1 (0:1)

/Onuaču 45+2/

Bešiktaš – Hataj 2:2 (0:1)

/Fernandez 50, Abubakar 90+7 pen – Matondo 26, Dele Baširu 56/

Gazijantep – Karagumruk 3:1 (0:0)

/Ersoj 46, Jevtović 89, Monteiro 90+9 – Markao 66/

Kajseri - Konja 2:2 (1:1)

/Mane 32, 77 – Dikmen 36, Enzonzi 74/

Rize – Kasimpaša 0:0

Samsun – Alanja 1:1 (0:1)

/Marijus 60 – Ajdin 14/

Nedelja

18.00: (2,25) Galatasaraj (3,60) Fenerbahče (3,05)

***kvote su podložne promenama



tagovi

GalatasarajFenerbahčeTurska Super ligturska ligaTurska 1TurskaDušan TadićMauro Ikardi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara