Čima Moneke (Star Sport)
Čima Moneke (Star Sport)

Baskonija bez Monekea u 'biti ili ne biti' sudaru sa Virtusom

Vreme čitanja: 1min | čet. 18.04.24. | 12:12

Nigerijac sa ovosezonskim evroligaškim prosekom od 13,6 poena i 6,6 skokova po meču, neće biti na raspolaganju Dušku Ivanoviću

Nakon što ju je Makabi u utorak torpedovao u Beogradskoj areni (113:85), Baskonija će sutra u Vitoriji u okršaju sa Virtusom odlučivati o plasmanu u četvrtfinale Evrolige. Međutim, u duelu biti ili ne biti, Duško Ivanović biće lišen usluga jednog od najboljih igrača ove sezone Čime Monekea.

Nigerijac je u susretu sa Ponosom Izraela, malo pre sredine druge deonice, iskrenuo zglob zbog čega se nije vraćao na teren. Vremena između dve utakmice plej-ina bilo je premalo za oporavak momka koji je ove sezone u Evroligi prosečno beležio 13,6 poena, 6,6 skokova, 1,4 asistencije i 1,1 ukradenu loptu po meču uz prosečan indeks korisnosti 18,3.

Izabrane vesti

“Moneke ne može da igra. Biće to veliki udarac za nas, ali nikada ne plačemo, pa nećemo ni sutra. Borili smo se čitave godine da zavisimo isključivo od nas samih i suočićemo se sa pozitivnim pritiskom sutra", rekao je Duško Ivanović.

Moneke je u Baskoniju stigao letos nakon angažmana u Monaku i momentalno se profilisao kao jedan od ključnih igrača tima u pohodu na plej-of. Izvesno je da će se oporaviti za završnicu ACB lige, ali propušta najvažniju evropsku utakmicu Baskonije ove sezone.

Utakmica sa italijanskim predstavnikom u Fernando Buesa Areni zakazana je za petak u 20.30, uz podsećanje da je sredinom decembra Virtus slavio na tom mestu sa 91:81, dok je Baskoniji pripao duel u Bolonji pre šest dana koji joj je obezbedio osmo mesto u ligaškom delu Evrolige.


tagovi

BaskonijaVirtus BolonjaVirtusČima Moneke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara