Zvanično: Žena gledala kuću u Napulju, Tripijer završio u Atletiku

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.07.19. | 19:39

I tako postao novi Jorgandžija

Bio je Kijeran Tripijer toliko blizu prelaska u Napoli da je bilo pisanja da je njegova supruga već išla u Napulj da traži kuću gde će živeti, ali na kraju je završio u Madridu. U dresu Atletika. Od večeras i zvanično. Jorgandžije su objavile njegov transfer i istakle da je potpisao ugovor na tri godine.

Totenhemu je na račun leglo 24.000.000 evra, a Tripijer je već prošao medicinske preglede, predstavljen je na sajtu kluba i već je odradio trening pod trenerskom palicom Dijega Simeonea.

Izabrane vesti

Inače, Totenhemu je u toku pregovora ponuđena opcija da dovede napadača Anhela Koreu, ali je umesto toga tim iz Londona odabrao opciju da uzme keš. Pored Napolija interesovao se i Juventus, ali je na kraju ovaj desni bek odabrao Čola Simeonea.

Tripijer je tako napustio Totenhem posle 114 utakmica. U redovima Sparsa je proveo preko četiri godine, a sada je na redu da se oproba u dresu Jorgandžija. Tako je postao osmo pojačanje kluba ovog leta, a pre njega su stigli igrači popu Žoaa Feliksa, Markosa Ljorentea i Felipea na stadion Vanda Metropolitano. Ovog leta je stigao i Ivan Šaponjić.

Atletiko je doveo Tripijera da zameni dugogodišnjeg desnog beka Huanfrana. Osim njega, potpuno novi izgled odbrane čine štoperi Felipe, levi bek Renan Lodi, a svakog dana očekuje se potpis Espanjolovog centralnog defanzivca Marija Hermosa, za 20.000.000 evra. Osim njih, angažovani su napadači Benfike Žoao Feliks i Ivan Šaponjić, centralni vezni Reala Markos Ljorente, besplatno je stigao Ektor Erera iz Porta, došao je u Nikolas Ibanjez iz San Luisa, a ukupna suma za obeštećenja je 220.000.000 evra.

Kažu da nije gotovo dok nije zvanično. Ali sada više nema dileme, Tripijer je novi Jorgandžija.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara