Igor Duljaj i Žarko Lazetić u Humskoj (©Starsport)
Igor Duljaj i Žarko Lazetić u Humskoj (©Starsport)

Žarko Lazetić: Dolazimo na moj omiljeni stadion, Humska nam budi dobre emocije

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.04.24. | 14:09

„Imamo super uspomene sa prethodne utakmice koja u nama budi pozitivna osećanja. Ali, svaka utakmica je priča za sebe, nema to mnogo veze, osim što će njima dodatno da pomogne, da ih motiviše“, kaže trener TSC-a

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Cilj je blizu, ostalo je još par koraka. Gazi tim iz Bačke Topole ka trećem mestu i još jednom učešću u grupnoj fazi nekog od takmičenja UEFA. Moraće usput i da im se slože kockice, jer je moguće da privilegije trećeg mesta pripadnu osvajaču kupa Srbije, ukoliko to bude novosadska Vojvodina. Neće se aktuelni vicešampion Srbije obazirati na druge, već će kao i uvek pokušati da do zacrtanog stignu sopstvenim uspehom. U Humskoj ulici braniće tim iz Bačke Topole deset bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca, kragujevački Radnički, ali i pokušati da ugrozi poziciju broj dva (nedelja, 19.00, TV Arena premium 1).

Izabrane vesti

Dva puta su snage odmerili ove sezone Topolčani i crno–beli, za sada je bilans na strani prošlosezonskog vicešampiona. Nakon atomskog derbija u prvom kolu (3:3), kada je TSC čupao bod duboko u nadoknadi, očitana je lekcija zahuktalom Parnom valjku nigde drugde nego na njegovom stadionu (4:0). Na krilima te istorijske pobede putuju i sada u Beograd izabranici Žarka Lazetića, nekadašnjeg fudbalera Partizana. Ipak, pored velikog samopouzdanja kompletne ekipe pred još jedan težak izazov, mladi stručnjak poziva i na oprez.

„Imamo super uspomene sa prethodne utakmice koja u nama budi pozitivna osećanja. Svaka utakmica je priča za sebe, nema to mnogo veze, osim što će njima dodatno da pomogne, da ih motiviše. Sa druge strane, i nama će pomoći da imamo taj osećaj jer TSC nije pre nikada uspeo da pobedi Partizan. U toj pripremi će sam dolazak tamo na moj omiljeni stadion igračima probuditi dobre emocije, što nije loše. Ali, to ne sme da nas uljuljka“, rekao je Žarko Lazetić pred gostovanje u Humskoj ulici.

Dosta pohvalno je o ekipi Igora Duljaja govorio i šef struke TSC-a, ističući da Parni valjak poseduje individualni kvalitet fudbalera, koji poseduju sposobnost da jednim potezom reše utakmicu. Smatra Žarko Lazetić i da su crno–beli prikazali dosta pozitivnih stvari u igri i u nedavno okončanom večitom derbiju u kojem su poraženi. Partizan jeste ispred Topolčana na tabeli, ali ta prednost može da se istopi na samo četiri boda, u slučaju pozitivnog ishoda po sutrašnje goste.

„Ove godine su bili odlični u domaćoj ligi, igraju atraktivno, daju i primaju mnogo golova, opasni su posebno sa loptom i imaju sjajne pojedince koji, ako im date prostora, mogu da reše utakmicu jednim potezom. Da li iz slobodnog udarca, malim prostorima koje im ostavite, u igri jedan na jedan. Prvih pola sata na utakmici protiv Zvezde su bili odlični, možda su odigrali najbolji derbi u poslednje vreme, a mi ih nećemo potceniti“.

Dugo se TSC mučio i nije uspevao da dobije Partizan, tačnije na 12 mečeva su to uradili samo jednom. Nastavio je šef stručnog štaba Topolčana sa analizom igre Parnog valjka, navodeći da će posebna opasnost njegovom timu pretiti iz tranzicije, ili kontra napada.

„Imamo to iskustvo iz prošle utakmice, značiće nam kao i prethodna iskustva kada smo gubili od Partizana ili igrali nerešeno. Jasno je kako i mi i oni igramo, Partizan je opasan u tranzicijama, mi želimo loptu, želimo posed. Kada izgube loptu oni imaju strašno brze igrače koji to znaju da iskoriste. Tako da moramo da budemo perfektni u tome kako stojimo na terenu, kakve odluke donosimo, pronalazimo prostore i reagujemo po gubitku lopte. Ti detalji će uticati na konačni ishod“, završio je Žarko Lazetić.

Najavi utakmice se pridružio i Milan Radin, osvajač duple krune sa Partizanom 2017. godine. Defanzivni vezista očekuje neizvesnu utakmicu, ali se i raduje ovakvom gostovanju smatrajući da su mečevi sa večitima posebna prilika za svakog fudbalera.

„Svi znamo šta Partizan predstavlja u srpskom fudbalu i kakav je to klub. Meni i većini igrača su utakmice protiv njih i Zvezde najlepše za igru. Atmosfera i teren će sigurno biti super, utakmica dobra i teška, bez obzira što su oni imali dva derbija koja su izgubili i možda su fizički i emotivno ispražnjeni. To je tim koji poseduje kvalitet i sjajne individualce koji jednim potezom rešavaju utakmice. Na nama da budemo koncentrisani, da probamo dobro da uđemo u utakmicu i da se pokažemo u što boljem svetlu“, naveo je Milan Radin.



tagovi

TSC Bačka TopolaFK PartizanŽarko LazetićMilan RadinMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara