Bar nešto dobro za Atletiko (©Reuters)
Bar nešto dobro za Atletiko (©Reuters)

Svetsko klupsko prvenstvo bez Barse! Atletiko 11. tim iz Evrope, poslednja dilema Arsenal ili Salcburg

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.04.24. | 12:29

Bar kada govorimo o Starom kontinentu

Ovogodišnje četvrtfinale Lige šampiona je pokazalo svu draž elitnog fudbala, u Fifi se nadaju da će tako biti i na leto 2025. kada bude održano premijerno Svetsko klupsko prvenstvo. Mada je upravo ostalo bez jednog velikog imena, jer je Barselona posle eliminacije u sudaru sa Pari Sen Žermenom ostala bez šansi da se domogne plasmana na planetarnu smotru najboljih klubova.

Barsi je za taj rezultat bilo neophodno ne samo da prođe u polufinale, već da se dočepa i finala, a kako nije uspela, moraće da sačeka neku drugu priliku. Ali kako nekome uvek svane kad drugome smrkne, tako su Katalonci ovog puta obradovali zemljake iz Atletika.

Izabrane vesti

Madrdski crveno-beli klub je uoči sinoćnih utakmica bio šest bodova ispred Barselone, a kako ona sada neće moći da uveća saldo neće moći ni da skine Atletiko sa spiska učesnika Svetskog klupskog prvenstva. Time je Atletiko zaradio minimalnih 50.000.000 evra za učešće na Fifinom turniru. Novac koji bi ozbiljno dobro došao i Barseloni.

Podsetimo, plasman na prvo Svetsko klupsko prvenstvo još ranije su od Evropljana obezbedili Real Madrid, Mančester Siti, Čelsi, Bajern, Pari Sen Žermen, Inter, Porto, Benfika, Juventus i Borusija Dortmund.

Poslednji, 12. učesnika iz Evrope biće osvajač ovogodišnje Lige šampiona mada to može da bude samo Arsenal od preostalih timova. Real, Siti, Bajern, Borusija i PSŽ svakako su već osigurali plasman na turnir u SAD. Ako “ušati” pehar završi u rukama nekog od njih, onda će na Svetsko klupsko prvenstvo prvi sledeći tim sa najviše osvojenih bodova u protekle četiri godine, a to je Salcburg.

Dakle, jedina preostala dilema iz Evrope je: Arsenal ili Salcburg? Uz napomenu da bi Arsenal mogao da bude poslednji tim sa Starog kontinenta samo ako osvoji Ligu šampiona.

Što se tiče ostalih kontinenata i tu je većina učesnika poznata.

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Milan na San Siru, Barsu na Nou Kampu, PSŽ na Parku prinčeva?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

Iz Azije su sigurni japanska Urava i saudijski Al Hilal kao prvaci kontinenta u prethodne dve godine. Plus osvajač Lige šampiona u ovoj sezoni. Pus najbolji klub po renkingu što je u ovom trenutku Džonbuk iz Južne Koreje.

Iz Južne Amerike su sigurni brazilski klubovi Palmeiras, Flamengo i Fluminense kao tri prethodna šampiona kontinenta. Čeka se osvajač Kopa Libertadores za 2024. godinu i još dva najbolja kluba po rang listi. U ovom momentu su to River Plejt i Boka Juniors.

Iz Severne Amerike su sigurni meksički Monterej i Leon, američki Sijetl Saunders i čeka se osvajač KONKAKAF Lige šampiona za ovu godinu.

Egipatski Al Ahli i marokanski Vidad su sigurni afrički predstavnici, čeka se pobednik Lige šampiona za ovu sezonu plus najbolji tim po četvorogodišnjem rangu a to je u ovom momentu južnoafrički Mamelodi Sandauns iz Južne Afrike.


tagovi

FIFA Klupsko svetsko prvenstvofifa svetsko prvenstvo klubovaAtletiko MadridBarselonaArsenalRed Bul SalcburgAustrijaAustrija 1

Obaveštavaj me

Barselona
Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara