Predrag Stojaković u kući slavnih!

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.04.24. | 13:38

Veliki uspeh nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije

Veliki uspeh za legendarnog Predraga Stojakovića, nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije. Kako je FIBA objavila, slavni srpski šuter biće primljen u kuću slavnih, uz još jednog vanserijskog šutera - Redžija MIlera.

Svi laureati koji su ovaj put odabrani biće počastvovain tokom ceremonije koja je zakazana za septembar u Singapuru. Ukupno sedam igrača i jedan trener dobijaju zvanično priznanje za izuzetan doprinos sportu.

Izabrane vesti

Stojakovićevi uspesi su se nizali početkom 21. veka u NBA ligi. Prvo u Sakramentu gde je postao Ol star igrač i najbolji trojškaš najjače lige na svetu stasavajući uz Divca. Postao je šampion NBA lige 2011. godine, ali u Dalasu zajedno sa Dirkom Novickim. U dresu reprezentacije Jugoslavije osvojio je dve zlatne medalje, na Evrobasketu u Istanbulu 2001. godine i naredne godine na Mundobasketu u Indijanapolisu kada je selektor bio Svetislav Pešić. Ima i bronzu sa Svetskog prvenstva u Francuskoj 1999. godine,

Spisak od osam imena koji čine klasu 2024. zaokružilo je još jedno dobro poznato na ovim prostorima. Danira Nakić-Bilić osvojila je olimpijsko, svetsko i evropsko srebro sa reprezentacijom Jugoslavije od 1987. do 1990.

Tu je i legendarni šuter Indijane Redži Miler koji je bivši olimpijski i FIBA pobednik Svetskog prvenstva u košarci sa SAD koji je bio posebno cenjen zbog svog doprinosa u NBA ligi tokom neverovatnih 18 sezona u ligi. Postigao je 25.000 poena, uz 2.560 trojki.

Stojaković će se tako pridružiti brojnim velikanima sa ovih prostora. Pre svega, Radivoju Koraću, Draženu Dalipagiću, Draganu Kićanoviću, Zoranu Slavniću, Vladu Divcu od košarkaša, dok su tu treneri Dušan Ivković, Aleksandar Nikolić, Svetislav Pešić, Ranko Žeravica i Milan Ciga Vasojević.


tagovi

FIBAKuća slavnih

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara