(Reuters)
(Reuters)

Španske rane još peku, Interu se provukao i Napoli

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.03.24. | 22:52

Budući šampion nadigrao aktuelnog ali nije pobedio

Iza Intera i Napolija je traumatična nedelja u kojoj su na gostovanjima u Španiji eliminisani u osmini finala Lige šampiona. Pogotovo je bolno bilo ispadanje Nerazura na penale od Atletika, mada je i Napolitancima teško pala jer im je praktično srušila sezonu... Iako španske rane još peku, večeras su morali da zaborave na njih u međusobnom okršaju dok su istovremeno u Španiji međusobno igrali pobednici duela u Ligi šampiona.

Kao što su se Napolitanci prošle sezone sezone šetali kroz Seriju A, tako to sada radi Inter. Jasno je da će Nerazuri uskoro i zvanično preuzeti tron, ali se aktuelni šampion makar potrudio da se ne pokloni do zemlje budućem i odoleo mu u njegovoj kući. Iako je Inter nadigrao Napoli, morao je na kraju da se zadovolji podelom plena – 1:1.

Izabrane vesti

Uprkos velikoj potrošnji u dva sata fudbala protiv Atletika, Simone Inzagi je izveo najjači tim i ponovio devetoricu iz prvih 11 iz Madrida. Samo su Damfris i De Fraj od startera sa Metropolitana večeras dobili poštedu, a na njihova mesta su uskočili Darmijan i Aćerbi koji su u sredu takođe imali solidnu minutažu sa klupe. Ni Napolijev trener Frančesko Kalcona nije mnogo kalkulisao i takođe je startovao sa devetoricom istih igrača iz Barselone. Nedostajali su povređeni Osimen i levi bek Oliveira. Odsustvo Nigerijca je mnogo veći hendikep nego kozmetičke promene u Interu.

Zato nije ni čudo što je Inter dominirao od starta i pokušavao da što pre reši utakmicu. Nerazuri su napadali sa svih strana, pretili su Lautaro, Barela, Darmijan... Tek posla pola sata pritiska je Napoli prodisao i koliko toliko uspostavio balans. Ali nije uspeo da se izvuče sa nulom na poluvreme. Defanzivci Bastoni i Darmijan su krenuli napred, a štoper je asistirao desnom beku za vođstvo.

U drugom poluvremenu je Inter i dalje dominirao ali je Napoli izmenama uspeo da se malo razdrma i da zapreti. Makar iz prekida. Na kraju je na taj način i izjednačio. Možda i najbolji gostujući fudbaler večeras Žuan Žezus je nakon (spornog) kornera u 81. minutu zatresao mrežu domaćih i spasao Napolitance poraza.

Bod koji na kraju ne znači mnogo ni jednima, ni drugima. Inter ima 31 bod više od Napolija i pitanje je vremena kada će mu i zvanilčno skinutui krunu. A Napolitancima ozbiljno visi i Liga šampiona jer su šest bodova iza Rome i poslednjeg vagona za voz u elitno takmičenje.

SERIJA A – 29. KOLO

Petak

Empoli - Bolonja 0:1 (0:0)

/Fabijan 90+4/

Subota

Monca - Kaljari 1:0 (1:0)

/Maldini 42/

Udineze - Torino 0:2 (0:1)

/Zapata 10, Vlašić 53/

Salernitana - Leče 0:1 (0:1)

/Đomber 17/

Frozinone - Lacio 2:3 (1:1)

/Lirola 13, Kedira 70 - Zakanji 38, Kasteljanos 57, 62/

Nedelja

Juventus - Đenova 0:0

Verona - Milan 1:3 (0:1)

/Noslin 64 - Ernandez 44, Pulišić 50, Čukvueze 79/

Roma - Sasuolo 1:0 (0:0)

/Pelegrini 50/

Atalanta - Fjorentina - odloženo

Inter - Napoli 1:1 (1:0)

/Darmijan 43 - Žezus 81/




tagovi

Mateo DarmijanŽuan Žesus

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara