Teodora Pušić sa saigračicama (©CEV)
Teodora Pušić sa saigračicama (©CEV)

Teodora Pušić prvi put u finalu Lige šampiona: Sa fizičke strane smo u blagoj prednosti

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.05.24. | 12:05

Srpska igračica u dresu Vero Volej Milana boriće se za titulu sa Koneljanom (19.00, Arena Sport 1)

Ostalo je ono najlepše za kraj sezone - finale Lige šampiona u obe konkurencije. Kod žena za evropsku titulu boriće se dva italijanska kluba - Koneljano i Vero Volej Milano, a kod muškaraca Trentino i poljski Jastrežebski. Srbija će imati dva predstavnika - Teodoru Pušić u dresu ekipe iz Milana i Marka Podraščanina, koji će kao kapiten predvoditi sastav iz Trenta.

Za razliku od iskusnog srednjeg blokera, koji igra četvrto finale, za našu reprezentativku ovo će biti premijerno izdanje.

Izabrane vesti

"Pa šta da kažem, osim da godinama igram u Ligi šampiona - svakako najelitnijem klupskom takmičenju kad je odbojka u pitanju, a sve do sada nisam uspevala da dođem do finala. Tako da ne krijem stvarno sreću i zadovoljstvo što sam ovde", uzbuđeno je podelila utiske iz Antalije Teodora Pušić.

Na startu sezone nije imala klub, naknadno je došao poziv iz Milana, a nekoliko meseci kasnije stigla je i prilika za osvajanje evropske titule.

Da li ste mogli da zamislite ovakav kraj sezone?

"Svakako da je Vero Volej Milano najbolji klub u kome sam igrala do sada. To je tim koji je napravljen za finala svih takmičenja u kome učestvuje. Ali, kad potpisuješ ugovor na početku sezone, veoma je rano razmišljati o maju mesecu i finalu Lige šampiona".

Kakav Vero Volej možemo da očekujemo večeras?

"Onaj koji je spreman da pobedi utakmicu i da osvoji Ligu šampiona".

Da li su vam saigračice koje su igrale prethodna finala pričale o njihovom iskustvu?

"Paula Egonu igra peto uzastopno finale, a od prethodna četiri - tri je osvojila. Ona je igračica sa najvećim iskustvom u ekipi kad je u pitanju Liga šampiona. Nismo posebno pričale o finalu kao finalu, ali mislim da je razlog jer igramo sa Koneljanom. To nam je poznat protivnik, a da je rival neki turski predstavnik - atmosfera bi bila sigurno malo drugačija".

Šta biste rekli o kvalitetima Koneljana?

"Jedna od najboljih odbojkaških ekipa na svetu, definitivno. One su to dokazale i ove sezone - kada su uzele sva tri italijanska trofeja, a poslednji pre nekoliko dana - skudeto. Imaju sjajan tim, uigrani su, malo greše. Nama je malo falilo u finalu Kupa Italije da ih pobedimo. Nažalost to tada nismo uspele, ali se zato nadam da će danas biti drugačija situacija".

Koliko je vama teško pao poraz u polufinalu prvenstva Italije?

"Kao što sam rekla - Vero Volej je tim koji je stvarno napravljen za finale svakog takmičenja koje igramo, tako da je poraz u polufinalu teško pao, ali to je sada ostalo i za nas. Sada smo ovde i fokusirane smo na osvajanje ovog trofeja, odnosno prvog našeg trofeja ove godine, a to je Lige šampiona. Ni manje ni više".

Koneljano je došao do titule u Italiji i sve vreme je u takmičarskom ritmu, vi ste imali predah - šta mislite da je prednost?

"Što se tiče fizičke spreme, naravno da su devojke iz Koneljana veoma umorne, zato što je tempo utakmica veoma naporan, duga je sezona iza njih. Mi smo iskoristile tih nekoliko dana koje smo dobile da se odmorimo, da napunimo baterije, da se pripremimo za utakmicu koja nas danas očekuje. Mislim da smo mi u nekoj blagoj prednosti s te fizičke strane... Ali opet kažem, Koneljano je veliki tim, mi smo veliki tim, tako da verujem da te neke stvari - kao što su fizički umor i sve ostalo što je normalno naravno u ovom periodu, nekako se stavljaju u drugi plan, potiskuju se".

Da li će biti mnogo italijanskih navijača?

"Imamo informaciju da dolaze navijači, zato što su oni stvarno strastveni ljubitelji odbojke... Verujem da će ih biti mnogo, ali da li će biti puna hala ili ne - to već ne znam. Svakako se nadam dobroj atmosferi".

Šta prognozirate u muškom finalu?

"S obzirom na to da Podraščanin igra u Trentu, a da ja uvek navijam za naše, nadam se da će uspeti da pobede poljski tim. Oba kluba su sjajna - na jednoj strani šampion Poljske, na drugoj Trentino, ali ja svakako navijam za Potketa i Trento".

SUPERFINALE LIGE ŠAMPIONA

Odbojkaši

16.00: (1,85) Trentino - Jastržebski (1,85)

Odbojkašice

19.00: (1,40) Koneljano - Vero Volej Milano (2,70)


tagovi

Teodora PušićCEV Liga šampionaŽOK Vero Volej Milano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara