Vanja Ilić (©Starsport)
Vanja Ilić (©Starsport)

Radnički u Pančevu protiv Trajkovićevih „dželata“

Vreme čitanja: 4min | sub. 27.04.24. | 09:36

Bivši strateg Nišlija dva puta je ove sezone podnosio ostavku - posle poraza od Dobrašinovića, pa od Železničara, kojima tim sa Čaira večeras (20.00) gostuje na zatvaranju drugog kola plej-auta

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Niša)

Niški Radnički je ove sezone već nakon prvog kola plej-auta Mozzart Bet Superlige osvojio bod više nego čitave prethodne, za 37 rundi. U seriji od 13 osvojenih bodova na prethodnih pet utakmica, večeras odlazi na gostovanje pretposlednjoj ekipi na tabeli, koja na poslednja tri meča nije postigla ni gol. A opet, čitajući znakove pored puta, kao da je unapred otpisan pred duel sa Železničarom u Pančevu.

Izabrane vesti

Kladionice su domaćina proglasile apsolutnim favoritom (kvota na jedinicu je tu oko 1.50), Jusuf Bamidele i Edmund Ado su na prethodnoj utakmici protiv Radnika dobili prilično urnebesne žute kartone, i jedan i drugi svoj četvrti ove sezone, zbog čega večeras neće biti u sastavu, pa nam ostaje da pogledamo kako će zaista izgledati poslednji čin ovosezonske trilogije okršaja Pančevaca i Nišlija.

U prethodna dva, Železničar je postizao golove u sudijskoj nadoknadi, kojima je na Čairu stigao do jednog (1:1), a na domaćem terenu do sva tri boda (3:2). Taj drugi meč, odigran pre mesec i po dana, imao je burnu odjavu u vidu ekspresne ostavke trenera Nikole Trajkovića, uz teške reči iz još vruće glave, a kuriozitet je to da je Trajković prvi put ostavku podneo jesenas posle poraza od Novog Pazara, koji je sa lupe tada predvodio Siniša Dobrašinović, sadašnji trener Želje. Sve skupa, mnogo je tu nenamirenih računa...

„Slična situacija koju smo imali pre nedelju dana pred duel sa Radnikom iz Surdulice. Ponovo igramo protiv tima koji je ove sezone Radničkom ’otkinuo’ pet bodova. Očekujem reakciju naše ekipe u smislu rezultata, da popravimo taj negativan skor. Radi se o rivalu koji je u jako teškoj situaciji na tabeli i oni ovu utakmicu projektuju kao možda i najbitniju u čitavoj sezoni. Gledajući njihov roster, pre svega individualni kvalitet igrača, iznenađuje da su na pretposlednjoj poziciji. Ali, da ne ponavljam sada one fraze da ekipu ne čini 11 najboljih individualaca, već 11 momaka koji najbolje funkcionišu zajedno“, istakao je u najavi trener Radničkog Dejan Joksimović, koji se potom konkretnije osvrnuo na ekipu Železničara:

„Ono na šta treba da obratimo pažnju, i iz naših, ali i tuđih iskustava protiv Pančevaca, jeste da se radi o jako potentnoj ekipi, koja igra sa dva napadača, koji su jako pokretljivi i u određenim rotacijama mogu da naprave problem. Napadaju prostore iza leđa protivničke odbrane, a dobri su i kod bočnih lopti. U odnosu na to mi smo se spremali, obratićemo pažnju i na to da dolaze sa velikim brojem igrača u završnicu. Na sve to ćemo morati da odgovorimo.“

Odsustvo važnih šrafova, internacionalaca iz Nigerije i Gane nije jedini kadrovski problem:

„Stajić je povređen, izašao je još na poluvremenu prošle utakmice. To je hronična povreda sa kojom igra duži vremenski period. Još par igrača je dosta umorno, nisam još odlučio u kojoj meri ćemo ih koristiti. Moraćemo da napravimo dobar balans, jer već u sredu igramo protiv Voždovca. Ja ne sumnjam u neke nove igrače koji će dobiti šansu, jer i naš roster je dobro popunjen, što kaže moj kolega iz suparničkog tabora. Nadam se da će oni priliku iskoristiti na pravi način“.

Železničar je u prošlom kolu protiv IMT-a, zanimljivo, tek treći put u sezoni sačuvao svoju mrežu netaknutom i to nakon što je na prethodnih 18 uzastopnih prvenstvenih utakmica primao makar po gol!

„Bilo je dosta pozitivnih stvari protiv IMT-a, realizacija nam je i dalje problematična, ali ekipa igra sve bolje, stvaramo šanse i očekujem da ono što nismo protiv tada, postignemo protiv Radničkog. Dobro smo počeli takmičenje u plej-autu, osvojili bod na teškom gostovanju, a sada imamo šansu da upišemo sva tri na našem terenu. Radnički je kvalitetan tim, sa možda i najboljim rosterom od svih ekipa u plej-autu, pa zato moramo biti na maksimalnom nivou ako hoćemo pobedu. Verujem u tim i ne sumnjam da će moja ekipa sve odraditi na pravi način. Ne zavise sve stvari od nas, treba da se poklope i drugi rezultati, ali sigurno je da mi možemo da se nadmećemo sa svim ekipama i da ih pobeđujemo. Ne bih za sada da gledam u dalju budućnost, fokusiran sam samo na ovu utakmicu, a nadam se i verujem da će na kraju sve biti kako treba“, istakao je trener Železničara Siniša Dobrašinović.

Utakmica počinje u 20 časova (TV Arena sport 4), a sudiće je Andrija Stojanović.

MOZZART BET SUPERLIGA, 32. KOLO

Petak

Voždovac - Spartak 0:0

Čukarički - Mladost 4:1 (2:1)

/Kovač 31, Melo 39, 49, Rogan 90+1 - Silue 17/

Subota

16.00: (4,00) Radnik (3,35) Novi Pazar (1,88)

18.00: (2,55) Javor (3,15) IMT (2,70)

20.00: (1,52) Železničar (3,90) Radnički Niš (6,00)

Nedelja

17.30: (8,00) Vojvodina (4,70) Crvena zvezda (1,40)

18.00: (3,15) Napredak (3,35) Radnički 1923 (2,30)

19.30: (1,90) Partizan (3,50) TSC (4,10)



tagovi

Radnički NišŽelezničar PančevoMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara