Ilustracija (©YouTube/Ultras World)
Ilustracija (©YouTube/Ultras World)

Prucev i Adetundži pred krunisanjem, Motika i Olimpija za drugo kolo kvalifikacija

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.04.24. | 13:28

Večni derbi između zeleno-belih i Maribora u skllopu 26. kola prvenstva Slovenije mogao bi da odredi ko će imati bolju startnu poziciju u borbi za plasman u grupnu fazu Lige konferencije

Celje hita ka drugoj tituli prvaka Slovenije i samo čudo može da ga spreči da do nje ne dođe. Na pet kola pre kraja šampionata Grofovi imaju 12 bodova više od drugoplasirane Olimpije, koja ima duel zaostatka, pa Jegor Prucev koji je na pozajmici iz Crvene zvezde i Sandej Adetundži, doskorašnji napadač Čukaričkog, još malo moraju da sačekaju na dobijanje zlatnih medalja. U međuvremenu, pažnju u Deželi ove srede okupira 156. Večni derbi Olimpije i Maribora, u sklopu zaostalog susreta 26. kola nacionalnog prvenstva (18.30).

Sredinom marta, kada su odigrani preostali mečevi 26. runde Prve lige, prioritet je dat renoviranju terena, a veliki rivali iz Ljubljane i Maribora će tako odmeriti snage mesec dana kasnije. Olimpija treći derbi ovogodišnjeg šampionata dočekuje na drugoj poziciji sa sedam poena više od trećeplasiranog Maribora.

Izabrane vesti

Branioci titule sa Stožica više nemaju realne šanse da stignu vodeće Celje, ali Ljubljančani u sredu mogu da naprave važan korak ka potvrđivanju drugog mesta i bolje stratne pozicije u kvalifikacijama za Ligu konferencije, jer trećeplasirani kreće od prvog, a vicešampion od drugog kola. Maribor je početkom decembra dobio derbi u Ljudskom vrtu sa 3:1, a prvi meč u sezoni u Stožicama pripao je zeleno-belima sa 2:1.

18.30: (2,45) Olimpija (3,40) Maribor (2,85)

Prvi ovosezonski derbi u korist Olimpije rešili su Rui Pedro i Marcel Ratnik. Portugalac, koji je zimus prešao u turski Hataj, i dalje je najbolji strelac Zmajeva sa 10 golova, ali mu se poslednjih nedelja približio Raul Floruc. Austrijanac rumunskih korena je u nastavku šampionata postigao šest golova čime je ukupan broj povećao na devet, a dobru formu je potvrdio i u Domžalama. Dva puta je pogodio u komšijskom meču u trijumfu od 3:1 za vikend.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

Važan adut Zmajeva je Nemanja Motika (21), dete Herte i Bajerna koje se nije najbolje snašlo u Crvenoj zvezdi. Ove sezone Motika je ostavio sasvim solidan utisak u redovima Olimpije, pošto je u 27 utakmica u šampionatu Slovenije zabeležio šest golova i sedam asistencija.

"Ne volim da gubim, pogotovo ne u derbijima. Setio sam se poraza u Mariboru, koji je za mene bio najbolniji. Sada imamo novu priliku da se dokažemo. Biće neophodno da zadržimo fokus kako ne bismo grešili, ali činjenica je da možemo samo kao tim da pobeđujemo, nećemo se predavati i nadamo se uspehu", poručio je strateg Olimpije Zoran Zeljković.

S druge strane, Maribor drugi put za nekoliko dana posećuje Ljubljanu. Ovoga puta dolazi u Stožice, pošto je u nedelju gostovao Bravu, gde je remizirao 1:1. U taboru Maribora nisu bili zadovoljni bodom, ali su pred gostovanje u Stožicama jasno najavili lov na pobedu.

Očekuje se da će šef struke Vijoličastih Ante Šimundža u startnih 11 da vrati iskusnog Josipa Iličića, potom Hilala Sudanija, Arnela Jakupovića i Blaža Vrhovca, koji su meč s Bravom počeli sa klupe.

"Bez obzira na to koje mesto na tabeli pre meča dva kluba zauzimaju i u kakvoj se formi nalaze, derbi je uvek derbi. Ovo je trenutak kada se sva istorija zaboravlja i derbi koji sledi je najvažniji. Rivali je u ulozi domaćina i ispred nas je na tabeli, ali nama je najvažnije da odgovorimo", rekao je Ante Šimundža.

SLOVENIJA 1 - ZAOSTALI MEČ 26. KOLA

Sreda

18.30: (2,45) Olimpija (3,40) Maribor (2,85)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Slovenija 1Olimpija LjubljanaMariborNemanja MotikaSandej AdetundžiJegor PrucevCeljeJosip IličićHilal Sudani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara