Jovan Mitrović (©Starsport)
Jovan Mitrović (©Starsport)

Počinje plej-of Mozzart Bet Prve lige: Vojvođanski obračun u Inđiji

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.04.24. | 13:44

Dva meča 31. kola su na programu ove subote od 16

Prva faza Mozzart Bet Prve lige Srbije je završna, ove subote počinje plej-of. Od 16 časova su na programu dva meča između direktnih konkurenata za plasman u Mozzart Bet Superligu, Inđija će ugostiti Tekstilac, dok će Smederevo da dočeka Radnički iz Sremske Mitrovice.

Kao što je već dobro poznato, u plej-ofu će se odigrati još sedam kola, posle čega će dva najbolja tima direktno da se plasiraju u elitu. Trećeplasirani tim će igrati u baražu protiv 14. iz plej-auta Superlige, četvirtoplasirani protiv 13.

Izabrane vesti

U jednom momentu je delovalo da će Tekstilac da se odvoji na drugoj poziciji, možda čak i da ugrozi lidersku poziciju OFK Beograda. Međutim, u poslednjih pet kola tim iz Odžaka je ostvario samo jednu pobedu, uz još po dva remija i poraza. U poslednje dve utakmice je Tekstilac izgubio od Mladosti GAT i OFK Vršca sa po 2:1, pa je pao na četvrtu poziciju.

Upravo je Inđija pobedama nad Radničkog u Sremskoj Mitrovici (2:1) i Radničkim iz Novog Beograda (4:0) preskočila Tekstilac, ima sada dva poena više i zbog toga će biti domaćin u ovom okršaju. Prethodno kada su se oni sastali u Inđiji, 1. oktobra, Sremci su pobedili sa 1:0. Posle toga njihov okršaj u Bačkoj je završen trijumfom Tekstilca sa 2:1.


16.00: (1,65) Inđija (3,45) Tekstilac (5,40)


Što se tiče meča Smedereva i Radničkog, Oklopnici su tu blagi favoriti. Ne toliko zbog domaćeg terena, stadion pod Smederevskom tvrđavom im nije bio prednost ove sezone (samo šest pobeda na 15 mečeva), koliko zbog trenutne forme.

Smederevci su bez poraza na poslednja četiri meča, pobedili su kao gosti OFK Beograd (2:1) i Kolubaru (4:2), dok su kod kuće remizirali sa Tekstilcem (0:0) i upravo Radničkim (1:1). Oni su bili rivali pre samo nedelju dana, u poslednjem kolu prve faze.


16.00: (1,77) Smederevo (3,45) Radnički Sremska Mitrovica (4,40)


Tim iz Sremske Mitrovice je osvojio samo četiri boda u poslednjih pet kola. Doduše, nije imao ni preterano lak raspored, poraze su mu naneli OFK Beograd, Tekstilac i Inđija. Dakle, tri od četiri vodeća tima.

Kroz te utakmice fudbaleri Radničkog su pokazali da nisu baš spremni za borbu za promociju, ali još uvek imaju dovoljno vremena da isprave utisak. Ako uđu u seriju pobeda u plej-ofu, vratiće se barem do mesta koje vodi u baraž.


------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------


MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 31. KOLO

PLEJ-OF

Subota

16.00: (1,65) Inđija (3,45) Tekstilac (5,40)

16.00: (1,77) Smederevo (3,45) Radnički Sremska Mitrovica (4,40)

Nedelja

16.00: OFK Beograd – Jedinstvo Ub

18.00: Mačva - Grafičar

PLEJ-AUT

Nedelja

17.00: Dubočica – Sloboda Užice

18.00: Metalac – Radnički Novi Beograd

20.00: Kolubara – RFK Novi Sad

Ponedeljak

16.00: OFK Vršac – Mladost GAT

***Kvote su podložne promenama


tagovi

FK InđijaPrva liga SrbijeMozzart Bet Prva liga SrbijeTekstilac OdžaciInđijaRadnički Sremska MitrovicaSmederevo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara