Komentari na vest

Đorđe Jovanović obara Tedićev rekord? Marselj spremio 5.000.000 evra za napadača Čukaričkog

P

Pa1

pre preko 2 godine

Kao što svi već znamo,pijaca na Brdu radi non stop. Čuka nema nikakve ambicije osim prodaje igrača! KK Mega=FK Čuka!
D

Da čovek ne poveruje

pre preko 2 godine

Koliko nebuloznih komentara. Idemo redom. Kada igrač koji je pod ugovor prelazi iz kluba u klubu postoje tri strane u pregovorima: aktuelni klub, igrač i klub koji je zainteresovan za igrača. Ukoliko igrač ima želju da nastavi karijeru u zainteresovanom klubu prvo počinju pregovori između dva kluba oko obeštećenja. Drugo ako su se klubovi dogovorili zainteresovan klub uplaćuje novac aktuelnom klubu koji dalje neučestvuje u pregovorima. Treće i ono najvažnije je da posle toga klub koji je preuzeo igrača kreće u pregovore sa igračem a tu je i suština cele priče. Za one koji neznaju naši igrači imaju daleko niže plate nego igrači sa zapada primera radi Jovanović ili neki drugi fudbaler sličnog kvaliteta uglavnom dobijaju oko 300-350.000 ili plus minus 100.000 evra, a pritom se ogromna većina pored plate zadovoljavaju samo smeštajem i to uglavnom stanovima 45-60 kvm koji klub košta maksimalno 2000 evra. Na primer da je klub u ovom slučaju Marsej uzeo igrača sa zapada recimo za obeštećenje 2-3 ml. evra, prvo bi morao da izdvoji za plate 10-15 puta više, pritom igrači sa zapada su zahtevniji pa pored plate traže smeštaj u kućama od 100 do 300 kvadrata po mogućnostu sa dvorištem, baštovanom, ličnog kuvara, ličnu bebisiterku ili plaćanje privatnog obdaništa ukoliko igrač ima dete, pogađanje privatnih škola recimo učenje jezika u ovom slučaju francuskog, možda neka muzička škola, dećja škola glume i sl, potom neke pogodnosti za devojku ili suprugu, potom traže automobile koji mu ostaje u trajnom vlasništvu po odlasku iz kluba i još drugih sitnica naravno na račun kluba pa dodatni troškovi neretko klub koštaju i daleko preko 50.000 evra na mesečnom. I na kraju ukoliko novoizabrani klub nije zadovoljan igrom igrača koga je doveo lakše je s njim raskinuti ugovor i isplatiti dogovor iz ugovora nego nekom igraču sa zapada čija je plata višestruko veća. Pa kad se sve sabere i podvuče crta fudbaler iz Srbije je nekoliko je puta isplativiji iako je obeštećenje plaćeno možda i 2-3 puta od realnog. Nadam se da su mnogi shvatili poentu priče.
f

fftt

pre preko 2 godine

Koje su ovo fantazmagorije pa to nema nigde. Nek ga kupi Serif iz Moldavije i ako plati 5 miliona ja cu da pojedem svoju diplomu i nece vise ostavljati komentare na Mozartu. Uz to on da ode u Ligu 1 i to u Marsej kao zamena za Milika ako sam razumeo. U ligu gde sam pisao i govorio da Radonjic nece nista uraditi posto nece brzina njegova doci do izrazaja. Ljudi jeste bio mlad i nesto je naucio ali on nije mogao u La ligu 2 i 3 Spansku a sada ce igrati Francusku. Birmancevica su prodali u Svedsku za milion evra a sada ce bas ovog prodati u Marsej za 5 miliona, a znaju svi za iskustvo od Tedica koji ne moze u Belgiji i Holandiji da igra u nekim levim klubovima do Radonjica koji je otisao kao ogorman potencijal. Iskreno pisem od srca da bi voleo da se desi ovo i da nasi igraci konacno odlaze iz SLS u neke jake lige direktno uz to z solidan novac. Da konacno nasi klubovi prebace transfer od 10 miliona evra koji je smesan za neke daleko slabije lige od SLS ali mi ne mozemo ni do 5 miliona da dobacimo sto je jako cudno. I treba neko da se pozabavi tom tematikom, kako to nasi klubovi prodaju igrace iz SLS za istu cenu koju prodaju lige kao sto je Litvanska, Letonska itd.. Pa Rumuni prodaju igrace za 15 miliona a koliko je ta liga barem po UEFA rang listi ispod nase SLS
B

Box

pre preko 2 godine

a sta nikom nije jasno da Marsej radi kombinacije kao sa Radonjicem i Caleta Carom...
G

Gosttt

pre preko 2 godine

Kakav crni marsej on moze jedino u holandskoj drugoj ligi...
M

Mrsoja

pre preko 2 godine

Pa toliko ne vredi ni onaj kolac rikardo.

Pule

pre preko 2 godine

Ako je istina bilo bi dobro i za njega i za klub i da nastavi cukaricki da izbacuje nase igrace i da zaradjuju na njima,jos da kupe ove sto zvezda i partizan otpustaju i salju bezveze po pozajmicama ,ima da cvetaju iz godine u godinu
f

fudareni

pre preko 2 godine

hhahaha koja prvoaprilska sala ahahha podizanje cene sa banovog brda...pa ne budite smesni :)))
B

Bane15

pre preko 2 godine

Ma bolji je Dioni i Zivkovic zvani Risario
F

Fantom slobode

pre preko 2 godine

Ovaj momak nije mogao da igra treću ligu Španije, kakav bre Marsej... ovaj ne može u četvrtoj ligi francuske da dominira gde igraju B timovi prvoligaša. Smešna priča kao i pre godinu dana gde je bio tekst za onog sporaća Šapića iz Čukaričkog da ga traži Salzburg, pa taj Šapić u Lufirengu B timu Salzburga ne može da igra. Nema ništa protiv Jovanovića ali dečko nije kalibar za ozbiljan fudbal.
B

Blajvčo

pre preko 2 godine

Da, ali je osetno bolji igrač od npr. Luke Jovića koji ladi j.ja u Madridu a ovaj mali se jos muči po našim livadama.
s

smesno stvarno

pre preko 2 godine

@ blejvoc ...pa da je bolji jel ti mislis da bi ga Lokeren i Spanci pustili tek tako ????
G

Gostanko

pre preko 2 godine

U danasnje vreme nije bitno da li zasluzujes da igras negde vec ko ti je menadzer. On ti u 90% slucajeva zavrsava klub. Zavisi koliko je namazan.
p

posmatrac1

pre preko 2 godine

Prilicno slican scenario kao jos jedan u nizu “talenata” koji naprosto ekspldiraju u Cukarickom za par meseci- Petar Micin. Visemilionsko obestecenje, na kraju decko ne moze da igra u opskurdnom klubu u Slovackoj . Cukaricki ce sa ovakvim transfima zatvoriti vrata trzista kad tad.
n

nerobiancoo

pre preko 2 godine

Jel neko stvarno veruje u ovo ? Budite realni.Francuska liga je medju 3 fizicki najzahtevnije.70 % su igraci,poreklom afrikanci.Fizicki ,kao zivotinje.Mnogi kvalitetni igraci tamo nisu uspeli.Strahovito teska liga.Pogotovo za nase igrace,koji nisu ni blizu takvog sampionata.Mozda ga Marsej kupi ali odmah u neku slabiju ligu.On je bio u Kadizu i nista nije odigrao.Propala sezona.Bolje da tamo ne ide,ako on odlucuje.Neka ide negde,gde ce igrati.
G

Gost90

pre preko 2 godine

Nijedan domaci transfer u poslednjih 5 godina se njje desio da strucnjaci ovde nisu prvo prokomentarisali "ahahaha nema sanse, ovo ono".
G

GRUPNA FAZA

pre preko 2 godine

Bilo bi veoma lepo i korisno da Čukarički ove zime napravi ekipu koja će na jesen imati pristojnu ulogu u Evropi.
k

kop22

pre preko 2 godine

Ima uspjesnu polusezonu iza sebe.Statisticki za napadaca veoma dobru...Ali da li je realno da njega angazuje velikan poput Marseja!?Iskreno ne vjerujem.Svakako momku zelim puno srece da nadje dobar inostrani angazman.
G

Gooosttt

pre preko 2 godine

Proći će baš kao i Tedić, 1 gol u drugoj ligi Belgije na pozajmici, Mančester video nije, pare oprane, a on, pokazalo se, nikakav igrač
p

pfc barsa.

pre preko 2 godine

pod kakvom je misterijom kao i velom tajne ovaj dobar i pre svega mlad fudbaler otisao iz Pfc, za to bi moglo da se napise nekoliko krivicnih prijava
P

PFS

pre preko 2 godine

CIm je poceo daje golove ko protiv Rada,Djukic ga je sklanjao,mislim da mu je to obezbedilo onaj milion plate!
G

Grga Cvarak

pre preko 2 godine

@PFS A kod Nikolica se naigrao? Ne svaljuj bezveze krivicu na Djukica. Jovanovic je tad em bio mlad em se ocigledno bio zakacio sa nekim iz uprave. Nije sigurno slucajnost sto su ga se ekspresno rjesili vec sa 18 godina, pa ga onda nisu htjeli vratiti ni nazad iz Spanije iako smo u tom momentu kuburili sa napadacima, a on bio slobodan igrac. Drago mi je za momka sto je proigrao, ali on je ocigledno imao neke druge probleme u Partizanu.
@

@Grga Cvarak

pre preko 2 godine

Da, imao je druge probleme... tj jedan problem... Nije bio Faljijev igrac, i nije bilo sanse da dobije pristojnu minutazu...a posto je ulazio u poslednju godinu ugovora odluceno je da se proda za "daj sta das" jer bi otisao dzabe na kraju te sezone...
P

PFS

pre preko 2 godine

Nikolić nije hteo da se odrekne Djurdjevica,a imao dve alternative.Birao izmedju Milenkovića i Djurdjevica koga ce da zadrži.
9

951357

pre preko 2 godine

Dečku želim sve najbolje, ali igrač koji nije mogao da igra u Belgiji i u drugoj-trećoj španskoj ligi, teško da može da bude "na nišanu" jedne od najboljih francuskih ekipa. A naročito nema šanse da ta ekipa da 5miliona za njega. Osim ako nije neko pranje para u pitanju ili neka fora sa njegovim agentom. Da ne pričamo što on apsolutno fizički nije spreman za francusku ligu.
B

Blajvčo

pre preko 2 godine

Fizicki izuzetan. Verovatno si gledao drugog igraca.
9

951357

pre preko 2 godine

@blajvco - ti verovatno nisi gledao francusku ligu.
G

GISKA 88

pre preko 2 godine

5 miliona... hahaahahahahh,jbt dokle je fudbal dosao! Za 5 miliona bi morao da bude ,minimum kao Darko Kovacevic ,Savo Milosevic iz perioda dok su bili u Zvezdi i Partizanu.
M

Mop

pre preko 2 godine

Ljudi... Budimo realni. Kakvih bre 5 miliona
B

Box

pre preko 2 godine

Realno malo je...
P

Prtzn

pre preko 2 godine

Najbolji napadac u superligi!
D

DioniZivkovic

pre preko 2 godine

A ti Mrkela dovodi razne polovnjake
I

Izvini

pre preko 2 godine

"Biserčiću" kakve veze ima Mrkela sa Đ. Jovanović. Da nisi skoro jeo bunike.
I

Izvini ti

pre preko 2 godine

ali zar je tesko razumeti? Pristojan napadac iz domace lige, lako ga je pratiti, kontaktirati pa i dovesti. Dok onaj dovodi Dione, Rišarie... gde su, šta rade? Zna li se?
I

Izviniodg

pre preko 2 godine

Poenta je da im je top igrac ispred nosa a oni dovode krseve neke Ti mucni par puta glavom, procitaj par puta pa ukapiraj sta sam hteo da kazem E onda komentarisi
m

metalika moj dobar drugar

pre preko 2 godine

ako pametnije razmisle ...igrao u Kartageni i Kadizu neuspeno ,pre toga u Lokerenu isto .Sad daje neke golove u ling longu koji je kvaliteta kog ? Takodje i posle iskustva njihove kupovine sa Radonjicem ...pitamo se da li stvarno ovo ima smisla ???
l

lol12

pre preko 2 godine

Bolje ga Cuka proda nego partizan a bio je par godina mladji dok je bio u partizanu sto mu je dodatno trebalo povecati tad cenu.
I

Iz prve ruke

pre preko 2 godine

Letos po završetku neuspelih pregovora za Docića ljudi iz Partizana su se to je nekima i poznato raspitivali i za obeštećenje za Jovanovića. Od Galeta (to je nadimak vlasnike Čuke) dobili su odgovor: 2.500.000 evra. Šta mislite kako su se osećali verovatno kao bokser u nogdanu.
G

Grga Cvarak

pre preko 2 godine

@Iz prve ruke Druze, Jovanovic je u Cuku dosao kao slobodan igrac. Partizan da ga je htio, mogao ga je dovesti tad. To jest, da su vjerovali u njega nebi ga ni tjerali iz Partizana nego bi mu dali sansu kao sto se sad daje Jovicu, a prije njega Stevanovicu i Pavlovicu, itd.
I

Iz prve ruke

pre preko 2 godine

@Grga Cvarak Tačno je da je došao kao slobodan igrač kao 99% odsto igrača. Samo si zaboravio jednu činjenicu on se prvo ponudio Partizanu a oni su ga odbacili jer je u tom trenutno bio nespreman. Inače on je u Čuku došao još u oktobru 2020 ali nije mogao da bude registrovan pa nije imao pravo igranja, tek je zaigrao na proleće 2001 i za to vreme četiri meseca vredno je trenirao sa prvim timom i samo za polusezonu bio treći strelac tima iza Birmančevića i Docića, a ovu polusezonu je završio na trećem mestu super lige iako je dva meseca bio van stroja propustio pet-šest utakmica. Nešto slično desilo se i sa Pantićem koji se nudio Partizanu da dođe na pozajmicu ovi ga nisu hteli već su mu predložili Čukarički. Došao je povređen i proveo je godinu dana na pozajmicu u Čuki kojimu je pružio ruku pomoći, ispoštovao sve njegove zahteve i kada su ga velikim delom vratili u formu i kad je trebao da bude nosilac igre i kao slobodan igrač potpiše ugovor na dve godine kako je obećao, okrenuo je ploču prevario ljude ispao nečovek i otišao u Partizan. Tako su ljudi iz Partizan letos kad su doveli Pantića hteli i Jovanovića ali su umesto igrača dobili nogdaun udarac od Galeta 2.500.000 miliona evra. Zbog toga čina i za Docića su dobili nogdaun udarac 1.200.000 evra plus bonusi za eventualno osvanje Kupa ili titule. Verovatno si primetio da vlasnik Čukaričkog neprodaje igrače bud-zašto već za ozbiljne novce. Ne znam da li si upoznat ali svaki igrač koji je nastupao za Čukarički je ispoštovan od strane kluba, pa nije ni čudo što se slobodni igrači sami nude klubu i u svakom prelaznom roku ih je između 10-15 i bar jedan-dva strana.
M

Mop

pre preko 2 godine

@iz prve ruke Verovatno je istina jer i ja čuo otprilike isto. Mada je i priča da je sjajan sa Madjijom.
@

@iz prve ruke

pre preko 2 godine

Pantic je bio rezerva prosle godine u Cukarickom, jedva i da je igrao, niko njega nije vratio u zivot, ne lupaj gluposti..
G

Grga Cvarak

pre preko 2 godine

@Iz prve ruke Ja ti samo kazem da Partizan ne ganja Jovanovica, a ti kako hoces.
М

Мињоле

pre preko 2 godine

Све најбоље у каријери овом момку о кога се Партизан и покварена управа жешће огрешила. Паклен играч!