Đorđe Jovanović (©MN Press)
Đorđe Jovanović (©MN Press)

Đorđe Jovanović obara Tedićev rekord? Marselj spremio 5.000.000 evra za napadača Čukaričkog

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.12.21. | 16:53

Golgeter Brđana mogao bi uskoro u Francusku

U jučerašnjem intervjuu za Mozzart Sport, tehnički direktor Čukaričkog Goran Grkinić otkrio je da se među igračima za koje postoji dosta interesovanja drugih klubova nalazi i Đorđe Jovanović.

Izabrane vesti

"Prodaja će biti tek ukoliko bude bilo adekvatnih ponuda", najavio je Grkinić tom prilikom.

21.00: (8.00) Lester (5.10) Liverpul (1.42)

Čini se da bi jedna takva mogla da stigne vrlo brzo, pošto francuski mediji pišu da je slavni Olimpik Marselj spreman da plati između četiri i pet miliona evra za najboljeg strelca Brđana. Ta cifra značajno nadmašuje rekord postavljen prodajom Slobodana Tedića u Mančester siti za 3.000.000 evra, pa neće biti iznenađenje ukoliko Jovanović na proleće bude igrao u Francuskoj.

Nekadašnji prvak Evrope ima problem sa efikasnošću ove sezone (26 golova u 18 mečeva), a narednih mesec dana biće bez jednog od produktivnijih igrača ove sezone, Bambe Dienga, zbog njegovog igranja za Senegal na Afričkom kupu nacija. Kao klasičan špic treneru Horheu Sampaoliju ostaće samo Arkadijuš Milik, koji je dao tek jedan gol u deset mečeva Lige 1, pa na Velodromu smatraju da je neophodno pojačati konkurenciju za najisturenije mesto u timu. Treći strelac Superlige Srbije sa 11 golova u 15 nastupa nameće se kao povoljno rešenje.

U slučaju realizacije transfera, momku koji 15. februara 2022. puni 23 godine to će biti već četvrti inostrani angažman. Prethodno je leta 2018. iz Partizana otišao u belgijski Lokeren, zatim igrao za španski Kadiz i Kartagenu, ali je tek povratkom u Čukarički zablistao. Neće biti lako klubu sa Banovog brda da ga zadrži u svojim redovima.


tagovi

Đorđe JovanovićČukaričkiOlimpik Marselj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara