Aziz Ndžoja Ndžifakue (©Instagram/viitorul_pandurii_targu_jiu)
Aziz Ndžoja Ndžifakue (©Instagram/viitorul_pandurii_targu_jiu)

Lud transfer u Živogradu: Kamerunac došao u zamenu za dva kontejnera

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.09.23. | 09:49

Aziz Ndžoja Ndžifakue, novi član rumunskog drugoligaša Vitorula, preko noći je postao svetska senzacija

Ovog leta, u istom prelaznom roku u kojem su se Deklan Rajs i Mojses Kaisedo preselili u London za obeštećenja od 116.000.000 evra, u Rumuniji je napravljen jedan transfer o kojem se takođe priča u Evropi. I to u drugoj ligi.

Kamerunski fudbaler Aziz Ndžoja Ndžifakue pojačao je Vitorul iz Targu Žijua, u zamenu za dva kontejnera! Ovaj 27-godišnji napadač je bio ugovorom vezan za rumunskog četvrtoligaša Lugoš, koji nije hteo da ga pusti bez bilo kakvog obeštećenja.

Izabrane vesti

Klubovi su pregovarali duže vreme, a dogovor su postigli tek poslednjeg dana prelaznog roka. Kako Vitorul nije imao novac za obeštećenje, Lugoš je pristao da u zamenu za Ndžifakuea uzme dva kontejnera.

Naime, četvrtoligaš ima namenu da ih koristi kao svlačionice na svom stadionu. Kad već nije mogao da dobije dovoljno novca da ih izgradi, snašao se ovako. I Kamerunac se preselio u Targu Žiju, grad koji je u Srbiji poznat i kao Živograd.

16.30: (2,85) Šelimbar (3,20) Steaua Bukurešt (2,40)

Ndžifakue je u međuvremenu debitovao za Vitorul u subotu. U susretu sa Čikšaredom (1:1) zaigrao je od početka drugog poluvremena, kada je njegova ekipa gubila sa 1:0. Iako je Vitorul imao igrača manje, pogotkom Girbice u 85. minutu je stigao do boda.

Aziz Ndžoja Ndžifakue sa trofejem regionalnog kupa (©Instagram)Aziz Ndžoja Ndžifakue sa trofejem regionalnog kupa (©Instagram)

Vitorul i dalje nema nijednu pobedu, od početka prvenstva je zabeležio četiri remija i jedan trijumf. Ipak, ako momak koji vredi dva kontejnera opravda očekivanja i ulaganja, Vitorul bi vrlo brzo mogao da napreduje na tabeli. Pogotovo jer se Ndžifakue prošle sezone dokazao kao golgeter, u prvenstvu i kupu je postigao 44 pogotka. Cilj kluba iz Živograda je da na kraju bude među šest najboljih ekipa, kako bi se plasirao u plej-of za plasman u najviši rang.

---------

Izađi na crtu, ispuni dnevni zadatak sa Mundobasketa i osvoji deo nagradnog fonda od 200.000 dinara!

---------

RUMUNIJA 2 – 5. KOLO

Subota

Vitorul – Čikšareda 1:1 (0:1)

Hunedoara – Konkordija 2:2 (1:1)

CSM Resica – Progresul 0:0

Aleksandrija – CSM Slatina 0:1 (0:0)

Unirea Dež – Glorija Bužau 2:4 (2:0)

Nedelja

Tunari – Čealul 0:1 (0:0)

Mioveni – Dumbravica 0:1 (0:0)

Metaloglobus – Arđeš 1:1 (1:1)

Kindija – Unirea Slobozija 0:1 (0:0)

Utorak

16.30: (2,85) Šelimbar (3,20) Steaua Bukurešt (2,40)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Rumunija 2Vitorul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara