Majkl Meloun (©AFP)
Majkl Meloun (©AFP)

Nagetsima kasnio autobus sa patikama, Meloun ne traži izgovor: Ne možemo ovako, ako hoćemo dalje

Vreme čitanja: 4min | ned. 28.04.24. | 09:22

“Najlakše je ostati zajedno kao tim posle trijumfa, muzika se pušta i svi su opušteni. Treba imati dobru reakciju posle poraza“

Denverova prva šansa da obezbedi prolaz u konferencijsko polufinale i sa mirom odgleda finiš serije između Finiksa i Minesote je propala. Los Anđeles Lejkersi su odigrali sa više želje, energije, čvrstine i zasluženo pobedili, branilac titule ni ovog puta nije bio na prošlogodišnjem nivou.

Poraz kao takav ne zanima previše Majkla Melouna, već način na koji je do istog došlo. Lejkersi su prebili rivala u reketu i ubacili mu 72 poena iz reketa, dok Denver nije nijednim svojim delom nije pokazao da je zaslužio pobedu.

Izabrane vesti

“Odbrana njihove igre u tranziciji je bila dobra, primili smo samo osam poena, ali odbrana u reketu je bila smešna“, nema dilemu Meloun i nastavlja:

“Zvučaću kao pokvarena ploča, ali svaki put je bilo samo reket, reket, reket... U trećoj utakmici su nam ubacili 70 poena iz reketa i pobedili smo, sada su dali 72, već 42 na poluvremenu što je neverovatan broj. Šutirali su preko 65 odsto u našem reketu. Sve kreće u tranziciji, ali činjenica je da nije bilo strane pomoći, pravih reakcija... Nismo bili fizički spremni, nismo osetili momenat, nismo mogli da zatvorimo utakmicu. Treba da im damo kredit. Bili su priterani uza zid i oni su odgovorili. Sada više ne moramo da pričamo o tome da smo ih pobedili 11 puta zaredom, idemo kući pred najbolju publiku na svetu i pokušaćemo da zatvorimo seriju“.

Denver je prišao na sedam razlike u trećoj deonici, moglo je da bude još i neizvesnije, ali su Lejkersi pokupili dosta ofanzivnih skokova na kraju...

“Ovo je prva utakmica u kojoj su nas nadskočili, a najvažnije od svega je to što su iz osam ofanzivnih skokova izvukli 14 poena. Kada nijednog trenutka nemaš vođstvo i boriš se za to i nateraš ih na promašaj, ne možeš da dozvoliš Entoniju Dejvisu skok u našem reketu, ne radi se to tako. Definitivno je i skok bio jedan od problema“.

Govorio je Meloun o brojnim problemima u kojima je Denver...

“Veći problem je to što nismo bili spremni da igramo. Ne samo zbog rezultata, već zbog toga koliko su lako dolazili do koša. Njihovi prvi poeni na utakmici bili su iz polaganja, gotovo iz hoda. Taj detalj je postavio ton cele utakmice. To me najviše brine, jer kako serija odmiče, nekako se sve više udaljavamo od toga da shvatimo da su problemi tranzicija i poeni u reketu, ne odluke koje donosimo. Četiri utakmice zaredom gubimo u prvoj četvrtini i u zaostatku smo na poluvremenu. Ako hoćeš da ideš dalje, ne možeš da igraš košarku do pola. Ako hoćemo da pobedimo u petoj utakmici, pred našim pristalicama moraćemo da izađemo na parket, spremni da se borimo od prvog do poslednjeg minuta. Oni se sigurno neće predati unapred“.

Jasno je i Melounu da je Denver odigrao jako loše i da je propuštena velika šansa da se sve završi u četiri meča.

“Želite da pobedite u svakoj utakmici, da počistite rivala, pogotovo takvog koji ima dva Ol stara. Prva poruka je, imali smo treću utakmicu u rukama, mogli smo sve da završimo u četvrtom susretu. Nema panike, imamo novu šansu da završimo posao, ali ne smemo da igramo ovako. Oni neće da nam daju ništa, neće da nam poklone pobedu u prvoj rundi. Sada nismo bili ni blizu toga, nismo pokazali kvalitet dostojan toga da završimo seriju u četiri utakmice. Prebili su nas, talentovan je to tim, igrali su sa više očaja, osećaja važnosti i srcem“.

Čudan detalj se dogodio pre utakmice. Naime, autobus u kojem je bila oprema igrača Denvera, preciznije patike, nije stigao na vreme u Crypto.com arenu zbog čega su neki na parket izašli u – papučama.

“Ako ćemo da gledamo u tako neke stvari i kažemo da smo poraženi iz nekog čudnog razloga, jer naši igrači nisu imali patike kada su stigli ovde i nisu mogli da odrade šutersko zagrevanje normalno, već su bili u papučama... Da li je to bilo idealno? Ne. Ali, to nije razlog da kažemo da su nam išutirali guzice u reketu jer nismo imali patike. Nadam se da se to nikada neće desiti. To svakako nije izgovor, mi nismo završili posao. Moramo da se vratimo našoj košarci i završimo posao pred našim navijačima“.

Sve vreme Meloun je ponavljao iste probleme...

“To je trenerski posao. I kada igraš dobro i kada ne igraš dobro... Moraš da budeš jasan pred igračima, da oni shvate zašto nešto nije dobro. Sada se nadam da će momci shvatiti šta nije bilo dobro i da će probati da promene stvari. Ovo je iskrena grupa momaka i verujem da oni razumeju situaciju. Najlakše je ostati zajedno kao tim posle trijumfa, muzika se pušta i svi su opušteni. Treba imati dobru reakciju posle poraza. Srećom, dobar smo tim, zajednica, pogledaćemo film i bićemo spremni za petu utakmicu“.

Kaže Meloun da ga jeste malo iznenadilo to što su Lejkersi imali veću želju.

“Malo sam se iznenadio. Kada pogledate prošlu sezonu, imali smo 11 pobeda u poslednjih 12 utakmica u plej-ofu. Osim serije sa Minesotom, ostale smo završili lakše, bili smo dovoljno agresivni. Sada nam nedostaje taj momenat želje, volje, agresivnosti, nazovite to kako hoćete. To nam je u ovoj utakmici falilo u dužim intervalima, to ne sme da bude slučaj“.


tagovi

NBA ligaDenver NagetsMajkl MelounNBA plej-of

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara