©Reuters
©Reuters

Legende italijanskog fudbala savetuju Milan: Ukradite trenera Juventusu

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.04.24. | 10:27

Kapelo i Saki istakli da je idealno rešenje za Rosonere strateg koji je već viđen u torinskom gigantu

Interova ovosezonska šetnja do skudeta predstavljala je povod da konkurenti ozbiljno razmisle o narednoj takmičarskoj godini i skiciraju planove reorganizacije. Šampionska trka koja je realno gledano bila razrešena i zanačajno ranije, tokom prethodnog kola je dobila zvaničan epilog, a krunisanje Nerazura pet kola pre kraja sezone opomena je koju su ozbiljno shvatili Juventus i Milan koji će leto dočekati sa novim trenerima na klupi.

Rukovodstvo Rosonera odlučilo je da se na kraju sezone rastane sa Stefanom Piolijem, te su već počele licitacije po pitanju naslednika italijanskog stratega. U moru kandidata, posebnu pažnju dela legendi kluba sa San Sira privikao je ni manje ni više već viđeni novi stratef Juventusa - Tijago Mota.

Izabrane vesti

Uprkos činjenici da se u fudbalskoj javnosti na Apeninskom poluostrvu prelazak aktuelnog stratega Bolonje u Torino gleda kao već gotova stvar, govoreći za Gazetu Fabio Kapelo i Arigo Saki su istakli da bi idealno rešenje za Piolijevog nasladnika bio upravo perspektivni trener rođen u Brazilu.

"Mota je bivši vezista. Napravite listu najboljih trenera na svetu i u grupi ćete naći Gvardiolu, Kontea, Ćabija Alonsa, Ančelotija, Artetu, Alegrija, Ćavija... Svi imaju nešto zajedničko, zar ne? Drugi plus je što bi on doneo balans između defanzive i ofanzive. Mota gradi tim od odbrane, ali ne preterano. Potrebno je misliti o fudbalu koji vodi do rezultata, ali na pravi način", istakao je Kapelo.

Osvajač Lige šampiona u igračkim danima sa Barselonom i Interom gradio je trenerski put kroz Đenovu i Speciju, a pažnju najvećih klubova u Italiji privukao je sjajnim rezultatima na klupi Bolonje koja grabi ka istoriji i nalazi se u predvorju Lige šampiona.

"Bio je odličan vezni, visoko podignute glave i jasnih ideja. Stekao je dragoceno iskustvo u velikim klubovima. Trenirati Bolonju nije šala jer te tamo ne kritikuju već ti se smeju, što je još gore. On je, kao i Gasperini, neko ko daje mnogo fudbalu. Po zalaganju, hrabrosti, idejama... Ima ideje, koje su najvažnije u trenerskom poslu. Fudbalske vizije su samo vaše i samo ih trebate preneti igračima da biste dobili ono što želite. On je moderan, evropski i vizionar", izjavio je Saki.

Ostaje naravno pitanje koliko je predlog italijanskih legendi realan, odnosno da li je pitanje Motine budućnosti uopšte još otvoreno, ali je izvesno da bi Milan istovremeno spotakao konkurenciju i ugasio požar u svom dvorištu, te je priča o angažmanu stratega Bolonje sama po sebi interesantna.


tagovi

Arigo SakiFabio KapeloMilanTijago Mota

Obaveštavaj me

Milan
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara