Mark van Bomel (©AFP)
Mark van Bomel (©AFP)

Ibrahimović ima svog pika za novog trenera Milana

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.04.24. | 21:43

Reč je o njegovom bivšem saigraču

Najgori učinak u istoriji milanskih derbija ima Stefano Pioli. Sinoćni poraz od Intera bio mu je šesti uzastopni, a ukupno deseti otkako je seo na klupu Milana. I biće mu poslednji. Uprava Rosonera donela je odluku da se na kraju sezone rastane sa italijanskom stručnjak i već se bacila u potragu za njegovim naslednikom.

Prema natpisima iz Italije broj kandidata je veliki, a svog pika ima i Zlatan Ibrahimović, savetnik za sportska pitanja u milanskom klubu. Reč je o strategu Antverpena Marku van Bomelu.

Izabrane vesti

Sa više strana stiže informacija da je Ibrahimović najveći zagovornik Van Bomelovog dolaska na San Siro. Navodno, Šveđanin želi da ulogu novog trenera Milana poveri nekadašnjem vezisti sa kojim je delio svlačionicu Rosonera od januara 2011. do juna 2012. godine. I prema pisanju pojedinih medija nezvanični kontakt dveju strana već je uspostavljen.

Međutim, situacija nije jednostavna, jer uprava Milana prema pisanju italijanskih medija ima minimum šestoricu kandidata, te će talentovani holandski strateg morati da prođe nekoliko filtera. Kako bilo, očekuje se da Džeri Kardinale, Žofri Monkada, Đorđo Furlani i Ibrahimović u narednim danima održe sastanak i do kraja sledeće nedelje skratiti listu na najviše tri imena.

Van Bomel se samostalnim trenerskim poslom bavi od 2018. godine, ali je tek preuzimanjem Antverpena u julu 2022. godine skrenuo pažnju Evrope. U debitantskoj sezoni doneo je belgijskom klubu prvu titulu prvaka države još od 1956, a nesvakidašnji uspeh začinio je trofejima u Kupu i Super kupu Belgije.

Prethodno je od jula 2018. do decembra 2019. vodio PSV da bi na leto 2021. godine preuzeo Volfsburg u kojem je dobio otkaz posle samo 13 utakmica...


tagovi

Mark van BomelZlatan IbrahimovićMilan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara