Žarko Lazetić (©MN Press )
Žarko Lazetić (©MN Press )

Lazetić: Ne bismo se menjali ni sa jednom drugom ekipom, broj bodova iznad očekivanja

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.04.24. | 16:32

TSC želi da se revanšira Novosađanima za poraz prošlog vikenda (subota 15 časova, TSC arena)

Trajala je nepobedovost Topolčana na strani sve do prošlog kola Mozzart Bet Superlige i derbija u Novom Sadu. Momenti su nedostajali izabranicima Žarka Lazetića da i na 15. gostovanju ove sezone odu kući sa makar jednim bodom, a da ne bude tako pobrinula se novosadska Stara dama. Ni nedelju dana kasnije stiže prilika za novi Vojvođanski derbi, samo na drugoj lokaciji. TSC će dočekati ekipu Božidara Bandovića koja je u naletu, ali zaostaje za timom iz Bačke Topole trenutno velikih deset bodova. Novo uzbuđenje doneće susret prvog kola plej-ofa koji se igra u subotu od 15 časova na TSC areni u Bačkoj Topoli.

Iako je mali razmak između dva odigrana susreta, šef struke Topolčana koji u subotu jubilarni stoti put predvodi sa klupe TSC, smatra da je svaki meč zaokružen drugačijim okolnostima. Izvlači pozitivne strane igre svog tima u porazu Žarko Lazetić, te smatra da će do povoljnog rezultata stići dobrom analizom igre ali i protivnika.

Izabrane vesti

Isti je protivnik, još bolji teren i uslovi za igru. Svaka utakmica je priča za sebe. Biće i neki drugi igrači na terenu, njima se vraća Crnomarković, nama Petrović ima kartone. Pretpostavljam da ćemo i mi i protivnik imati sličan plan igre, ali sa nekim detaljima. I u sklopu prethodne utakmice je bilo dosta detalja, oni su se nama prilagođavali, mi njima i pokušavali da nađemo pukotine i dođemo do rešenja. Analizirajući prošlonedeljnu utakmicu izvukli smo pouke. Igrači su i sami bili svesni gde su bili propusti, a šta je bilo dobro. U suštini, nemamo mnogo toga što nije valjalo, ali izdefinisali smo šta je to što je prevagnulo na stranu Vojvodine pa ćemo probati da budemo još bolji, jer očekujemo da i oni budu bolji“, rekao je Lazetić.

Osvrnuo se šef struke vicešampiona Srbije i na prethodna izdanja njegovog tima, jer se dešavalo da nakon ubedljve prednosti protivnik stigne do gola zaostatka, kao u Pančevu ili Subotici. Ističe da je pogodak Njegoša Petrovića u nadoknadi meča sa Vojvodinom bio propust njegovih izabranika, ali i da je njegov tim uspevao da stvori značajan broj šansi dovoljnih za povoljniji rezultat.

„Potrebno je da zadržimo sve dobre stvari i da dodamo ono malo nečega što je nedostajalo za povoljan rezultat. Dešavalo nam se da dosta golova primimo pri prednosti od 3:0 ili 2:0, što nije dobro, ali imamo razumevanja za to, jer u tim momentima protivnik dobija elan. U prethodnoj utakmici smo pravili lanac dobrih poteza kako bi došli do šanse, bilo je tu vrhunskih šuteva, nažalost u stative. Naravno, treći gol koji smo primili je naša greška. Vojvodina je imala osam šuteva na naš gol, četiri šanse i tri postignuta gola, svaka im čast, čestitali smo im i prihvatili poraz, što nam nikada nije lako. Svakako smo izvukli pouke i pokušaćemo da i mi budemo tako klinički precizni i da damo bar gol više od protivnika“,

ističe Žarko Lazetić.

Dugo je odbrana TSC-a bila najbolja u prvenstvu, pogoci primljeni na strani su se mogli nabrojati na prste jedne ruke. Ipak, u poslednje vreme mečevi Topolčana umeju da budu prava goleada, što je rezultat i ofanzivnije igre tima iz Bačke Topole. Žarko Lazetić navodi i da je njegov klub zadovoljan trenutnom pozicijom, i da tu planira i da ostane.

„Tačno je da primamo mnogo više golova, ali ih i postižemo. Rezultati su tu i ne bismo se menjali ni sa jednom ekipom. Na mestu smo na kome želimo da budemo i planiramo da tu ostanemo. Što se bodova tiče, iznad su očekivanja i treba da zadržimo taj nivo. Kada se sagleda odnos pobeda i poraza ekipa ima dobar kontinuitet i trudićemo se da ostane takav do poslednje utakmice“, zaključio je Lazetić.



tagovi

TSC Bačka Topola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara