Mozzart Bet Prva liga: Rašković u 95. digao Slobodu iznad ambisa, Novi Sad ispao (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.05.24. | 20:30

Kiša odložila meč u Lazarevcu

Živa je Sloboda i ne namerava da se preda u borbi za goli život! Uz pesmu se Užičane vraćaju kući iz nedalekog Gornjeg Milanovca, a za „muziku“ je zadužen rezervista Savo Rašković, koji je golom u 95. minutu doneo pobedu „rosonerima“ protiv Metalca – 2:1.

Sa ova tri boda Sloboda je makar privremeno isplivala iznad ambisa, ali nije to još definitivno, jer je meč između Kolubare i beogradskog Radničkog odložen zbog provale oblaka u Lazarevcu. Ipak, Sloboda i te kako može da se nada ostanku u ligi posle trijumfa u Gornjem Milanovcu.

Izabrane vesti

Metalac je zakomplikovao sebi život, sada ima samo bod više od Slobode i moraće žestoko da se bori da ne padne ispod crte u poslednja četiri kola.

Sloboda je prva došla do gola u Milanovcu, u smiraj prvog poluvremena. Igrao se 41. minut kada su gosti dobili slobodan udarac, a Cvetić ostao potpuno sam posle centaršuta i lako sproveo fudbal u mrežu.

Za izjednačenje pobrinuo se Uanda, koji je u 56. minutu pobegao odbrani Užičana i lako pogodio za 1:1. I delovalo je da će tako ostati do kraja, jer se igrala sudijska nadoknada, a na semaforu se osim vremena ništa nije menjalo. I onda – šok za Metalac. Rezervista Rašković je gađao kao rukom u 95. minutu, pogodio je pod prečku za veliko slavlje „rosonera“ sa Đetinje.

Za RFK Novi Sad mučna sezona u kojoj su se menjale uprave, treneri, igrači, najzad je završena. „Kanarinci“ se sele u Srpsku ligu, pošto su porazom u Vršcu (0:2) ostali bez teoretskih šansi da se spasu.

Drugi novosadski klub, Mladost GAT, sačuvao je nadu u spas pobedom nad Dubočicom u Leskovcu – 1:0.

Jedini gol na meču postigao je Đuričin u 11. minutu i to glavom sa dva metra. Taj rezultat je ostao do kraja. Gatovci su u tri plej-aut kola neporaženi i još drže živom nadu da mogu da opstanu.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 33. KOLO

Plej-aut

Metalac – Sloboda  1:2 (0:1)

/Uando 56 – Cvetić 41, Rašković 95/

Dubočica – Mladost GAT 0:1 (0:1)

/Đuričin 11/

OFK Vršac – RFK Novi Sad 2:0 (2:0)

/Rikelme 6p, Ivić 45/

Kolubara – Radnički Novi Beograd odloženo




tagovi

sloboda užiceMetalacOFK VršacMladost Novi SadRFK Novi SadMozzart Bet SuperligaDubočica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara