Feđa Dudić (©Starsport)
Feđa Dudić (©Starsport)

Feđa Dudić: Ovoga se ne bi postideo ni Liverpul ni Mančester Siti

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.05.24. | 18:42

“Kamoli mi”, kaže trener Radničkog posle desete utakmice njegovog tima u poslednja 33 dana

Peta recka u nizu i Radnički 1923 na pragu Evrope. Feđa Dudić je naravno zadovoljan. U Kragujevcu je pala i Mladost, iako je imala dva gola prednosti. Ali i Lučanci su zaslužili čestitke protivničkog trenera, jer iako njima bodovi ništa nisu značili pružili su domaćinu jak otpor.

Izabrane vesti

Čestitam ekipi Mladosti što je odigrala ovako, nadam se da će svi tako do kraja sezone. Dođe jedna ekipa koja nema rezultatski motiv i predstavi se kao da je ovo njima borba za opstanak. To je duh fer-pleja i ja to poštujem i cenim. Svaka im čast na tome. S tim je naša pobeda još veća”, počeo je Dudić izlaganje.

I dodao: ta je pobeda bila apsolutno zaslužena.

Stvorili smo im puno prilika. Stamenko (Saša Stamenković, prim.aut) šta je branio u prvom poluvremenu, sve šanse da skine, ja to u karijeri uživo nisam video. Jesam na TV-u. Fenomenalan je bio. Sigurno će biti igrač kola iako je njegov tim izgubio”.

O samom meču.

Dobro smo počeli, imali dve odlične prilike, pa onda jedan trenutak nepažnje kod auta, na tome stalno insistiramo, taj jedan trenutak kad stojiš daleko, nismo blizu. Ne ispratimo taj jedan pas, primimo gol, pa uđe voda, ne iskoristimo još jednu šansu… I u prvoj utakmici su nas na kontre hvatili. Znali smo odakle nam preti opasnost i opet primimo dva gola takva”.

Srećom po Radnički brzo su se vratili, već do poluvremena. Onda dvostruka izmena Dudića – oba beka je promenio – pa još dva gola i potpun preokret.

Trebalo je nešto više sa strane da dobijemo i dobili smo. Po ko zna koji put ova ekipa pokazuje karakter. Sad sam rekao momcima u svlačionici. Tek kad se sve ovo završi postaćemo svesni šta u stvari radimo i kakve rezultate beležimo. Ovako, svaka četiri dana igramo, ne možemo ni da se osvrnemo”, rekao je Dudić pre nego je poentirao sada već tradicionalno zanimljivim poređenjima.

Ovo je nama danas bila deseta utakmica u 33 dana. Eto, nemam šta dalje da kažem. Svaka 3,3 dana mi igramo utakmicu. Ne bi se postideo ni Liverpul ni Mančester Siti u Premijer ligi Engleske, a ne mi”.

Sad konačno – mini odmor.

Daćemo momcima vikend slobodan, zaslužili su. A ovo je bila jedna velika nagrada za navijače, za naš grad. Čestitamo i nadolazeći Vaskrs vernicima pravoslavne veroispovesti. I zahvaljujem ovoj publici što se opet okupila. Isplati se gledati ovaj Radnički, nije dosadno”, završio je Dudić aludiraju na još jednu efikasnu partiju.



tagovi

Feđa DudićRadnički Kragujevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara