Radost Marselja (©Reuters)
Radost Marselja (©Reuters)

Kletva i Benfikino prokletstvo na radost Velodroma: Malo sreće i za malerozni Marselj (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.04.24. | 00:03

Francuski klub preko jedanaesteraca do polufinala Lige Evrope, tragičari Anhel di Marija i Antonio Silva

Benfika nije došla na Azurnu obalu da igra fudbal, nego da ga ’ubije’. Po svaku cenu da odbrani prednost sa Luža, a takve stvari često ne naiđu na prođu kod fudbalskih bogova. Oni ionako nisu naklonjeni lisabonskom klubu, još od onda kada ga je Bela Gutman prokleo, jer nije dobio povišicu posle evropske titule. Prokleo ga je za narednih 100 godina, a portugalski velikan posledice oseća i dan-danas.

Kletva se ne skida tek tako, a koliko je jaka i zapravo stvarna spoznao je i – Marselj. Osmehnula se sreća maleroznom francuskom klubu, osmehnula se prepunom Velodromu. Pao je u stanje transa posle jedanaesteraca, jer Olimpik će igrati u polufinalu Lige Evrope, a jedan od tragičara je Anhel di Marija, čovek koga su na ovom mestu dobro upamtili – 1:0 (1:0, 0:0), penalima 4:2.

Izabrane vesti

Znala je Benfika u prošlosti da baci navijače Marselja na Tantalove muke, da im nanese ogromne boli. Učinila je to generacija u kojoj je pre skoro deceniju i po bio i Anhel di Marija. Posle preokreta i pogodaka Maksija Pereire i Alana Kardeca – u završnici pocrveneo Hatem Ben Arfa – prošao je lisabonski tim dalje, ali vreme da se naplate dugo dože kad-tad.

I došlo je! Način je bio možda i najboljniji mogući.

Benfika je, kao i Marselj, bacila sve karte na Ligu Evrope. Odmarala je nosioce, a od njih nije dobila – ništa. Otišla je u destrukciju na Velodromu, bila blizu da izvuče nulu, ali se ukazao najveći izlazni transfer u istoriji Bode Glimta. Trznuo je glavom Faris Mumbanja, Kamerunac plaćen 8.000.000 evra matirao je ukrajinskog čuvara mreže Anatolija Trubina i odveo meč u produžetke.

U njima se rezultat nije menjao, a ove noći Ukrajinac nije bio heroj. Sva srća se zalepila za Andrija Lunjina, ništa nije preostalo za Anatolija Trubina.

Izvođači francuskog kluba bili su hladni kao špricer. Svi odreda: Hoakin Korea, Žofri Kondogbija, Lonardo Belardi i Luis Enrike. Ne i Benfikini...

Početak je već bio katastrofalan, jer Anhel di Marija zatrsao je stativu umesto mreže. Orkun Kokču i Nikolas Otamendi bili su sigurni, da bi Pau Lopes odbranio udarac Antonija Silve i doveo Marselj u predvorje polufinala Lige Evrope. Tamo ga je definitivno poslao Luis Enrike.

LIGA EVROPE – ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Četvrtak

Roma - Milan 2:1 (2:0), prvi meč 1:0

/Manćini 12, Dibala 22 - Gabija 85/

Atalanta - Liverpul 0:1 (0:1), prvi meč 3:0

/Salah 7pen/

Vest Hem - Leverkuzen 1:1 (1:0), prvi meč 0:2

/Antonio 13 - Frimpong 89/

Marselj - Benfika 1:0 (1:0, 0:0), penalima 4:2, prvi meč 1:2

/Faris 79/



tagovi

MarseljBenfikaLiga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara