Jan Karlo Simić (Reuters)
Jan Karlo Simić (Reuters)

Jan Karlo Simić na radaru premijerligaša, zavrzlama u Milanu sa agentima

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.04.24. | 16:34

Mladi Srbin bi mogao na Ostrvo ako se ne raspetlja čvor oko novog ugovora

Jan Karlo Simić je ove sezone utisnuo ime na fudbalsku mapu Evrope. Debitovao je za Milan, postigao i prvi gol u dresu Rosonera, skrenuo pažnju na sebe, a našao se nedavno i na širem spisku srpskog selektora Dragana Stojkovića. Očigledno je reč o perspektivnom štoperu pred kojim je lepa budućnost.

A kada je tako, onda nije ni čudo što su na njega oko bacili drugi klubovi. Konkretno, engleski premijerligaši Fulam i Bornmut. Italijanski mediji pišu da je već bilo kontakata pomenutih klubova sa Simićevim agentima.

Izabrane vesti

Mladi Srbin ima još godinu dana ugovora sa Rosonerima i nije tajna da oni žele da ga zadrže. I da bi on najradije potpisao dugoročni ugovor. Ali trenutno je situacija zamršena. Simića odnedavno zastupaju poznati italijanski menadžeri Đuzepe i Andrea Riso. Oni su zastupnici i brojnih poznatih fudbalera poput Sandra Tonalija, Davidea Fratezija, Alesandra Bonđorna, Brajana Kristantea... Ali i Milanovog golmana Majka Menjana.

Francuz je od dolaska iz Lila postao stub odbrane Milana i naterao navijače da zaborave na Đanluiđija Donarumu. Sada bi da to višestruko unovči.

On ima ugovor na još dve godine sa Milanom ali je sada najbolji momenat da se raspetlja njegova dalja sudbina. Već mesecima traje neizvesnost u pregovorima oko novog ugovora. Menjon trenutno zarađuje 2.800.000 evra neto po sezoni i za novi ugovor njegovi agenti traže povišicu na između 8.000.000 i 10.000.000 evra godišnje što je u rangu najplaćenijih golmana sveta.

Milan nema finansijske uslove da mu izađe u susret, mogao bi da mu ponudi maksimalno 6.000.000 evra. Za sada nema nagoveštaja dogovora između čelnika Rosonera i braće Riso koji zastupaju Menjana. Ako ne dođe do dogovora u Menjonovom slučaju, moguć je scenario u kojem se ne bi dogovorili ni oko produžetka saradnje sa Jan Karlom Simićem.

U tom slučaju bi Milan bio primoran da proda mladog Srbina ovog leta kako ne bi ostao bez obeštećenja 2025. godine. I to po bagatelnoj ceni koja je za engleske klubove prava sitnica. Bornmut je već imao sjajno iskustvo sa Milanovim nekadašnjim omladincem Milošem Kerkezom i smatra da se vredi kladiti i na Simića.


tagovi

Jan Karlo SimićLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara