(©Starsport)
(©Starsport)

I Voždovac ušao u krug: 18. promena trenera od početka sezone u Mozzart Bet Superligi

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.02.24. | 16:29

Partizan, TSC, Javor i IMT imaju istog stručnjaka od početka šampionata

Fudbala i kada nema, trenerska vrteška u Srbiji ne prestaje da se vrti.

Usred zimske pauze nekoliko domaćih klubova je promenilo trenere i taman kada se činilo da je sa izmenama gotovo, puklo je na Voždovcu. Marko Savić, po mnogima najperspektivniji domaći stručnjak, digao je sidro i napustio klub.

Izabrane vesti

Sve kada se sabere, to je 18. trenerska promena u Mozzart Bet Superligi Srbiji od početka sezone. A, Voždovac se pridružio većem delu klubova koji su makar jednom uručili otkaz šefu struke.

Ista lica od prvog jesenjeg, pa do prvog prolećnog kola su ostala u Partizanu (Igor Duljaj), TSC-u (Žarko Lazetić), Javoru (Radovan Ćurčić) i IMT-u (Nebojša Jandrić). Ostalih 12 učesnika elitnog ranga je probalo da rezultatsku sreću promeni promenom prvog trenera.

Zvezda se na kraju jeseni rastala sa Barakom Baharom, a vratila je Vladana Milojevića, Čukarički je doveo Gordana Petrića, koji mu je treći trener od početka sezone, jer su prethodno otišli Dušan Kerkez i Igor Matić.

Treći trener će debitovati i na klupi Vojvodine: Božidar Bandović je nasledio Ranka Popovića, a koji je usred jeseni odmenio Radoslava Bataka. Ista slika i u Novom Pazaru: novo lice na klupi je Igor Matić, a pre njega su plavo-bele ove sezone vodili Dragan Aničić i Slaviša Dobrašinović, pod čijom palicom Pazar je igrao možda i najbolji fudbal poslednjih godina.

U Lučanima je sezonu počeo Igor Savić, a zamenio ga je Tomislav Sivić, dok je u Spartaku Nenad Lalatović došao umesto ruskog stručnjaka Aleksandra Keržakova.

Prošle sezone je Dejan Joksimović odradio celu sezonu na klupi kragujevačkog Radničkog, ali ove nije izdržao ni do kraja jeseni. Klub je izabrao za naslednika Feđu Dudića, koji je ostvario prilično dobre rezultate sa crvenima.

Menjalo se i u Kruševcu, gde je Vladimir Gaćinović došao umesto Dragana Perišića. A, u Pančevu, na klupi novajlije u ligi, takođe tri trenera: počeo je Predrag Rogan, pa došao Aleksandar Linta i na kraju Nenad Mijailović.

Najzanimljivije je, možda, u Nišu, gde je počeo Nikola Trajković, pa ga zamenio Slavoljub Đorđević, kojeg je zamenio – Nikola Trajković.

Malo južnije, u Surdulici, takođe treći trener u sezoni će otvoriti proleće: Dušan Đorđević će dirigovati igrom Radnika, a u klubu se nadaju da će biti uspešniji od prethodnika Milana Milanovića i Zorana Ljubinkovića.

To je to – za sada. Start drugog dela prvenstva se bliži, a sa njim biće i novih smena, promena, otkaza, sporazumnih raskida saradnje...



tagovi

FK PartizanFK Crvena zvezdaFK VojvodinaČukaričkiTSC Bačka TopolaMarko SavićMozzart Bet Superligafk voždovacFK Novi PazarMladost LučaniRadnički KragujevacRadnički NišRadnikNapredak KruševacJavorSpartakIMTŽelezničar Pančevo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara