©Reuters
©Reuters

Brajton više nije Artetin bauk: Liverpul ponovo pod pritiskom, Arsenal se vratio na vrh

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.04.24. | 20:28

Londonski tim ubedljivom pobedom na Ameksu preuzeo čelo tabele

Prvu nagaznu minu Arsenal je izbegao. Otkako je preuzeo londonski tim, Brajton je bio jedan od 'malih' timova koji je Mikelu Arteti zadavao najviše problema. Porazio ga je u četiri od osam međusobnih utakmica, a samo u prethodne dve sezone sapleo ga tri puta. Međutim, kako je promenio atmosferu u i oko kluba, tako je španski stručnjak promenio odnos snaga protiv tima sa juga Engleske.

Daleko od toga da su Galebovi postali Arsenalovo topovsko meso, uprkos ubedljivoj pobedi (3:0) fudbaleri londonskog kluba su i večeras imali poteškoća sa timom Roberta de Zerbija na Ameksu sve dok ga nisu načeli iz penala, ali niko u taboru kluba iz prestonice neće za to mariti, posebno u trenucima dok njihov tim učestvuje u šampionskoj trci kakva dugo nije viđena u Premijer ligi.

Izabrane vesti

I u istoj predvodi kolonu! Pobedom nad Brajtonom u 32. kolu, ekipa Mikela Artete je preskočila je Liverpul i Mančester Siti i baš kao i u prošlom kolu makar na kratko preuzela vrh, a Redse, koje sutra očekuje gostovanje na Old Trafordu, stavila pod još veći pritisak.

Velikih mesec i po dana je pred Arsenalom. Prošle sezone se baš u ovom periodu slomio pod pritiskom, sada pak deluje spremno za izazove koji su pred njim. Delom i zbog toga što ima znatno više opcija u timu, te se izostanci gotovo ni ne osećaju. U prošlom kolu protiv Lutona je u odsustvu Bukaja Sake Martin Edegor opravdao kapitensku traku, ove subote je u prvi plan iskočio Kai Haverc.

Saka se jeste oporavio od povrede i na povratku u tim realizovao penal u 32. minutu - iznudio ga Gabrijel Žezus - kojim je ublažio nervozu kod gostujućih fudbalera nastalu nemogućnošću da pola sata kreiraju ozbiljniju akciju, ali je Nemac bio taj što je uneo mir u redove novog lidera Premijer lige.

Na isteku sat vremena igre bivši fudbaler Čelsija je ispratio akciju koju je kreirao tandem Arsenalovih vezista Edegor - Žoržinjo, i na asistenciju italijanskog reprezentativca duplirao prednost Arsenala. Od dolaska na Emirate, možemo sad već reći Artetin univerzalac se nekoliko meseci privikavao na novu sredinu, ali kako se sezona bliži kraju, Haverc igra sve bolje. Samo u poslednjih mesec i po dana postigao je pet golova računajući i večerašnji. Ukupno ih u Premijer ligi ima devet ove sezone, više nego u bilo kojoj od prethodne tri u dresu Čelsija.

Pride je upisao i završnici meča upisao i petu asistenciju! Pokupio je odbitak na sredini terena i iz prve lansirao ka golu rezervistu Leandra Trosara, koji nije imao problem da postignut gol i proslavi, iako je tri i po godine nosio dres Brajtona.

PREMIJER LIGA – 32. KOLO

Subota

Kristal Palas - Mančester Siti 2:4 (1:1)

/Mateta 3, Eduar 86 - De Brujne 13 i 70, Luis 47, Haland 66/

Aston Vila - Brentford 3:3 (1:0)

/Votkins 39, 81, Rodžers 46 - Zanka 59, Embuemo 61, Visa 68/

Everton - Barnli 1:0 (1:0)

/Kalvert Luin 45+2/

Fulam - Njukasl 0:1 (0:0)

/Gimarais 81/

Luton - Bornmut 2:1 (0:0)

/Klark 73, Moris 90 - Tavernije 52/

Vulverhempton - Vest Hem 1:2 (1:0)

/Sarabija 33pen - Paketa 73, Vord Prauz 85/

Brajton - Arsenal 0:3 (0:1)

/Saka 33pen, Haverc 62, Trosar 86/

Nedelja

16.30: (4,80) Mančester Junajted (3,90) Liverpul (1,70)

18.30: (7,75) Šefild Junajted (4,80) Čelsi (1,40)

19.00: (1,42) Totenhem (4,60) Notingem Forest (7,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaArsenalBrajton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara